ακολουθηστε μας

ΧΡΗΣΙΜΑ

Αποστολή των ληξιπρόθεσμων από το Δήμο Αχαρνών

Τον τέταρτο πίνακα με τους δικαιούχους από τα ληξιπρόθεσμα του Δήμου πρόκειται να στείλει εντός των επομένων ημερών ο Δήμος Αχαρνών.

Η οικονομική υπηρεσία συντάσσει, με γρήγορους ρυθμούς, τους πίνακες οι οποίοι ακολουθούν αυστηρά τη χρονολική σειρά των οφειλών, ενώ μέχρι στιγμής σ’ αυτούς εντάσσονται όσοι έχουν συμφωνήσει με το κούρεμα που έχει εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο πρώτος πίνακας με τα ληξιπρόθεσμα εστάλη στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων στις αρχές Ιουνίου ωστόσο λόγω αντικειμενικών προβλημάτων του ταμείου, δεν έχουν ακόμα πληρωθεί οι δικαιούχοι. Κάτι που αναμένεται να συμβεί τις επόμενες ημέρες καθώς δόθηκε εντολή από το αρμόδιο υπουργείο να επισπευσθούν οι διαδικασίες κι εντός 15 ημερών να πληρώνονται οι οφειλές.

“Στοχεύουμε στο να υπάρξει γρήγορη και υψηλή απορροφητικότητα των ληξιπρόθεσμων ώστε ο Δήμος να εξυπηρετήσει τους δημότες του και να καταφέρει έως τον Δεκέμβριο να έχει στείλει το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών του” τονίζει ο αντιδήμαρχος οικονομικών Σπύρος Βρεττός.

Την ίδια ώρα, η συνεργασία οικονομικής και νομικής υπηρεσίας του δήμου έχει αποδώσει καρπούς καθώς έχουν εντοπιστεί και καταγραφεί πάνω από 400 υποθέσεις οι οποίες λόγω του ότι δεν είχαν τελεσιδικήσει δεν είχαν συμπεριληφθεί ,αρχικώς, στα ληξιπρόθεσμα.

πηγη: doxthi.gr