ακολουθηστε μας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Απειλητικές διαστάσεις αποκτά η φωτιά στην Πάρνηθα – Και ο στρατός στη μάχη! (Φωτο+Video)

Πολλά είναι τα ερωτήματα για το πώς προκλήθηκε μεγάλη φωτιά στην Πέτρα Βαρυμπόμπης, που είναι σε εξέλιξη και στο σημείο βρίσκονται 32 οχήματα με 100 πυροσβέστες, πέντε ομάδες πεζοπόρο, 10 εθελοντικά οχήματα με 20 άτομα, 15 υδροφόρες Ο.Τ.Α., 10 ιδιωτικές υδροφόρες, 42 στρατιώτες και 3 μηχανήματα του Στρατού.

Σε δύσβατο σημείο εξελίσσεται η πυρκαγιά στη θέση Πέτρα της Βαρυμπόμπης, κάτι που δυσχεραίνει αρκετά το έργο των πυροσβεστών. Παράλληλα, στην περιοχή πνέουν αρκετά ισχυροί άνεμοι οι οποίοι μάλιστα αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση.

Η πυρκαγιά καίει πευκοδάσος και για την ώρα δεν απειλεί κατοικίες, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν δημιουργήσει αντιπυρικές ζώνες σε ακτίνα τουλάχιστον 300 μ. για να μην ξεφύγει το μέτωπο και να μην φτάσει η πυρκαγιά σε κατοικημένη περιοχή. Προτεραιότητα αποτελεί και το πευκοδάσος που είχε διασωθεί από προηγούμενες πυρκαγιές.

αρχείο λήψης 3

Η Πέτρα βρίσκεται στην περιοχή των Θρακομακεδόνων, στους ανατολικούς πρόποδες της Πάρνηθας και είναι ένα από τα παλιότερα και σημαντικότερα αναρριχητικά πεδία στην Ελλάδα. Ονομάζεται Πέτρα λόγω των βράχων που υπάρχουν.

Αναμένονται ενισχύσεις από την επαρχία, που θα βοηθήσουν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο.

πηγη: newsit.gr

ΝΕΟΤΕΡΑ