ακολουθηστε μας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πύρινη κόλαση στη Βαρυπόμπη [video]

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε στην Βαρυμπόμπη στις 22:48 το βράδυ της Δευτέρας. Η φωτιά ξεκίνησε σε δασική έκταση, στο τέρμα της οδού Ιωάννου Μίχα.

Η Δημοτική Αρχή έδωσε οδηγία να εκκενωθούν κατοικίες στην Βαρυμπόμπη, που βρίσκονται από την οδό Ορφέως και προς το βουνό, για προληπτικούς λόγους.

Στο σημείο επιχειρούσαν 122 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 26 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 6 οχήματα των ΟΤΑ και 5 υδροφόρες ιδιωτών. Αυτό που προκαλούσε μεγάλη ανησυχία στις πυροσβεστικές δυνάμεις είναι η ένταση των ανέμων που πνέει στη περιοχή.

Το μέτωπο της φωτιάς αλλάζοντας συχνά κατεύθυνση, κινήθηκε λίγο μετά τις 4 ξημερώματα προς τον οικισμό των Θρακομακεδόνων, ενώ το νότιο τμήμα, νωρίτερα, είχε κατεύθυνση προς το Ολυμπιακό Χωριό, το οποίο αρχικά απειλήθηκε αλλά ο κίνδυνος απομακρύνθηκε καθώς η φορά του αέρα άλλαξε μετά τις 3 το πρωί.

12981169

Οι φλόγες πλησίασαν λίγο πριν τις 3 στο Κέντρο Αιμοδοσίας στους Θρακομακεδόνες, ωστόσο, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών και των εθελοντών, το κέντρο δεν απειλήθηκε. Η φωτιά έχει δημιουργήσει προβλήματα ηλεκτροδότησης με πολλά τμήματα της περιοχής να μην έχουν ρεύμα.

Ενισχύσεις για να συμβάλουν στην προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων της Αττικής, καταφθάνουν από την περιφέρεια και συγκεκριμένα 14 οχήματα από την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία και τη Δυτική Ελλάδα.

Με το πρώτο φως της ημέρας φάνηκαν οι μεγάλες καταστροφές που προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες βράδυ στην περιοχή της Βαρυμπόμπης.

«Πριν από 20 ημέρες εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο ίδιο σημείο»

Αιχμές ότι η μεγάλη πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη πιθανότατα μπήκε από «ανθρώπινο χέρι» άφησε νωρίτερα ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Σωτήρης Γεωργακόπουλος.

 

Ο δήμαρχος Αχαρνών για την πυρκαγιά

«Η φωτιά είναι σε πλήρη εξέλιξη και στην περιοχή έχει πολύ αέρα» είπε ο Δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος στον Real Fm.

Ο κ. Ντούρος εκτίμησε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και σημείωσε ότι αυτή την ώρα «το βασικό μέτωπο είναι Βορειοανατολικά από τους Θρακομακεδόνες, πάνω από την Αγία Κυριακή».

Ωστόσο ο δήμαρχος ανέφερε ότι το μέτωπο στο Ολυμπιακό χωριό συγκρατήθηκε.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Κάηκαν σπίτια στην Βαρυμπόμπη

«Έχουν καεί σπίτια και αυλές», είπε στον Real Fm ο υπεύθυνος πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αχαρνών.

Όπως σημείωσε ο κ. Ορφανίδης από την πυρκαγιά έχουν καεί σπίτια στην Βαρυμπόμπη, στον οικισμό Αγία Κυριακή όπως επίσης και πολλά δέντρα και χαμηλή βλάστηση.

«Η μεγάλη εστία εντοπίζεται στο άνω μέρος της οδού Ιωάννου Μίχα», ανέφερε.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Ενισχύσεις στην Βαρυμπόμπη

Ενισχύσεις καταφθάνουν από διάφορα σημεία της χώρας για να συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή της Βαρυμπόμπης και των Θρακομακεδόνων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 μεταβαίνουν στην Αθήνα 40 πυροσβέστες από τη Θεσσαλονίκη και 30 από την Αλεξανδρούπολη, ενώ αναμένονται δυνάμεις και από την Κομοτηνή που έρχονται οδικώς. Ήδη την προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνδράμουν πυροσβεστικά πληρώματα και οχήματα, που έφτασαν από περιοχές της Πελοποννήσου, της Θεσσαλίας και της Δυτικής Ελλάδας.

Αυτή την ώρα στο σημείο των πύρινων μετώπων, ενεργούν 122 πυροσβέστες, με 61 οχήματα, 26 άτομα πεζοπόρο τμήμα, πολλά βυτιοφόρα οχήματα δήμων, καθώς επίσης ιδιωτικές υδροφόρες και εθελοντές.

ΤΕΥΧΟΣ 09 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023

ΝΕΟΤΕΡΑ