ακολουθηστε μας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Για κακούργημα παραπέμπεται ο 60χρονος που συνελήφθη στη Βαρυμπόμπη

Αν και ο ίδιος αρνείται τα πάντα

Ποινική δίωξη για απόπειρα εμπρησμού σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στον 60χρονο ο οποίος συνελήφθη, έχοντας στη κατοχή του μπιτόνια με εύφλεκτο υλικό και αναπτήρες, το βράδυ της Τρίτης στην Εθνική οδό στο ύψος της Βαρυμπόμπης και παραπέμφθηκε ενώπιον τακτικού ανακριτή.

Την ίδια ώρα, τους λόγους που οδήγησαν τον 60χρονο άνεργο αυτοκινητιστή από το Καπανδρίτι να παίρνει μεσάνυχτα ένα μπιτόνι βενζίνης και να προσπαθεί να κάψει την Αττική, προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας. Ο ίδιος αρνείται τα πάντα χωρίς όμως να δίνει πειστικές απαντήσεις και έτσι ερευνάται αν είχε σχέση με την καταστροφική πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης ή άλλη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το τελευταίο διάστημα στην περιοχή της Αττικής.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες στο μικροσκόπιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής, έχουν μπει τουλάχιστον τέσσερις πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής οι οποίες προκλήθηκαν από αναμμένο στουπί. Και αυτό γιατί ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος για απόπειρα εμπρησμού χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη μεθοδολογία για να κάνει πράξη το καταστροφικό του έργο.

Μάλιστα, για μια από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν πριν ένα μήνα στην περιοχή του Διονύσου είχε θεωρηθεί ύποπτος και είχε προσαχθεί. Όμως, δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος του. Ευτυχώς, η συγκεκριμένη φωτιά ήταν μικρής έκτασης καθώς η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση.

Επίσης, η φωτιά που προσπάθησε να ανάψει χθες το βράδυ ο 60χρονος, η πυρκαγιά που έσπασε πριν δύο ημέρες στην ίδια περιοχή και αυτή που εκδηλώθηκε στις 17 Ιουλίου απέχουν μεταξύ τους μόλις 500 μέτρα. «Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, είχε συλληφθεί παλαιότερα για υπόθεση παράνομης υλοτομίας, είναι άριστος γνώστης της περιοχής και δρα με μεθοδικότητα», τονίζει στο protothema.gr αξιωματικός της Πυροσβεστικής και προσθέτει: «Όμως έχει πέσει σε λάθη. Για παράδειγμα, ενώ δεν είναι καπνιστής, το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του και δεν είχε πινακίδες κυκλοφορίας, ήταν γεμάτο αναπτήρες. Αυτό λέει πολλά…».

Εν τω μεταξύ, το μεσημέρι, αξιωματικός της ΔΑΕΕ, μετέβη στη ΓΑΔΑ όπου κρατείται ο 60χρονος άνεργος αυτοκινητιστής και μετά το τέλος της εξέτασης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Αρχικά, το πρωί ήταν προγραμματισμένη η μεταφορά του στο κτήριο της πρώην Σχολής Ευελπίδων όμως ζήτησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Ο 60χρονος συνελήφθη στις 10:30 το βράδυ της Τρίτης στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας στο ύψος του 18ου χιλιομέτρου από κλιμάκιο της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής που πραγματοποιούσε περιπολία στο σημείο. Ο άνεργος άνδρας είχε βγει έξω από το Ι.Χ. αυτοκίνητό του το οποίο δεν είχε πινακίδες κυκλοφορίας αφού τις είχε παραδώσει, είχε περάσει την περίφραξη του δάσους και σε ένα πρόχειρο βουναλάκι που είχε στήσει από κλαδιά και ξερά φύλλα ετοιμαζόταν να βάλει φωτιά. Στο αυτοκίνητό του βρέθηκε εύφλεκτο υγρό.

 

Διαβάστε Ακόμα:

– Σύλληψη 60χρονου για τη φωτιά στη Βαρυμπόπη

– «Γνωστός» της ΕΛ.ΑΣ ο 60χρονος που συνελήφθη για απόπειρα εμπρησμού στην Βαρυμπόμπη

– Το προφίλ του «εμπρηστή της Βαρυμπόμπης»