ακολουθηστε μας

ΕΓΚΛΗΜΑ

Εξέγερση στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα [video]

Οι κρατούμενοι έβαλαν φωτιά στα στρώματά τους. Η αστυνομία χρησιμοποίησε χειροβομβίδες κρότου λάμψης

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί το κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, όπου λίγο μετά τις 21.00 επικράτησε ένταση η οποία κορυφώθηκε λίγο μετά τις 22.00.

Την ώρα της διανομής του φαγητού, οι περίπου 2.500 παράνομοι μετανάστες επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, εκ των οποίων 10 τραυματίστηκαν.

Στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στα κοντέινερ που μένουν, βγήκαν έξω και άρχισαν να καίνε τα στρώματά τους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν διάσπαρτες εστίες φωτιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία χρησιμοποίησε χειρομβοβίδες κρότου λάμψης. Η κατάσταση είναι έκρυθμη ενώ στο σημείο βρίσκονται πέντε οχήματα της πυροσβεστικής που προσπαθούν να περιορίσουν την φωτιά καθώς επίσης και ισχυρή αστυνομική δύναμη

Παραλλήλως, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, κάνουν ελέγχους στην περιοχή γύρω από το στρατόπεδο αναζητώντας αλλοδαπούς, καθώς υπάρχουν φόβοι μήπως κάποιοι από τους κρατούμενους έχουν αποδράσει.

Η αιτία της εξέγερσης δεν έχει γίνει γνωστή, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες αντιδρούν στις συνθήκες κράτησης και στο ενδεχόμενο αύξησης του χρόνου αυτής από 12 σε 18 μήνες.


22:40 – Αυτή την στιγμή στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα προκειμένου να σβήσουν τις φωτιές που έχουν ανάψει οι μετανάστες στα κοντέινερ, όπου διαμένουν.


23:00 – Iσχυρή αστυνομική δύναμη αποτελούμενοι από δυνάμεις των ΜΑΤ, ΔΙ.ΑΣ, ΟΠΚΕ καθώς μοτοσικλετιστές της Άμεσης Δράσης έχουν μεταβεί στο σημείο.


23:20 – Έρευνες στη γύρω περιοχή πραγματοποιούν οι αστυνομικοί, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί κάποιοι από τους μετανάστες να έχουν αποδράσει, εκμεταλλευόμενοι την αναταραχή.


23:35 – Πραγματοποιείται επέμβαση των ΜΑΤ με ρίψεις χημικών, προκειμένου να διαλυθούν οι συγκεντρωθέντες μετανάστες.


23:50 – 10 τραυματισμένοι αστυνομικοί, από ρίψεις αντικειμένων και πετρών.


00:50 – Επέμβαση των ΜΑΤ στην Αμυγδαλέζα. Eγινε χρήση χημικών και βομβίδων κρότου-λάμψης. Η κατάσταση δείχνει να ομαλοποιείται και αρχίζει η καταμέτρηση των μεταναστών.


 01:05 – Έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Βρίσκεται σε εξέλιξη η καταμέτρηση των μεταναστών. Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.


 

 

Δείτε τα βίντεο από το MEGA:

 

Δείτε τα βίντεο από το zougla.gr: