ακολουθηστε μας

ΕΓΚΛΗΜΑ

Αμυγδαλέζα: «Χτενίζουν» την περιοχή για τυχόν δραπέτες [φωτο]

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό αλλοδαπών που δραπέτευσαν από το κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα κατά τη διάρκεια της εξέγερσης, το βράδυ του Σαββάτου. Πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας κάνουν λόγο για περίπου δέκα αποδράσεις, ωστόσο δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση.

Δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. είχαν στήσει μπλόκα στην ευρύτερη περιοχή από το βράδυ του Σαββάτου και πραγματοποιούν ελέγχους ακόμη και σε σπίτια και καταστήματα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σημειώνεται ότι η εξέγερση των κρατουμένων σημειώθηκε περίπου στις εννιά το βράδυ κατά τη διάρκεια της διανομής φαγητού, όταν ανακοινώθηκε πως παρατείνεται ο χρόνος κράτησής τους από 12 σε 18 μήνες πριν την απέλασή τους στις χώρες καταγωγής τους.

Οι κρατούμενοι επιτέθηκαν κατά των φρουρών και έβαλαν φωτιά σε στρώματα και σε κοντέινερ όπου διαμένουν.

Επί τόπου μετέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που δέχθηκαν επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα με αποτέλεσμα, σύμφωνα με την αστυνομία, να τραυματιστούν 10 αστυνομικοί.

Η έκρυθμη κατάσταση διήρκεσε περί τις τέσσερις ώρες και ύστερα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, η εξέγερση κατεστάλη μετά τη μία μετά τα μεσάνυκτα.

amigda1

amugdaleza-03

amugdaleza-01

Δείτε εδώ λεπτό προς λεπτό πως εξελίχτηκε η χθεσινή βραδιά. 

Τα επεισόδια έκαναν γρήγορα τον γύρο του κόσμου, στρέφοντας την προσοχή στο μεταναστευτικό πρόβλημα της Ελλάδας που αποτελεί “πύλη” εισόδου προς την ΕΕ και στις καταγγελίες για τις συνθήκες κράτησης στο πρώτο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Ελλάδα, το οποίο εγκαινιάστηκε πέρυσι.

Euronews amygda


BBCamygdal