ακολουθηστε μας

ΕΓΚΛΗΜΑ

Εξιχνιάστηκαν ένοπλες ληστείες στο Μενίδι

Από τη συνεχιζόμενη έρευνα της αστυνομίας, σχετικά με τη δράση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε μεταξύ άλλων ένοπλες ληστείες σε φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς τσιγάρων και άλλων εμπορευμάτων, διαρρήξεις κοσμηματοπωλείων με τη μέθοδο του «ριφιφί» και διαρρήξεις-κλοπές από αποθήκες και εξαρθρώθηκε στις 31 Αυγούστου εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της παραπάνω οργάνωσης:

Στις 17-4-2010 αφαίρεσαν από το κέντρο της Αθήνας μοτοσυκλέτα.

Στις 11-12-2012 τα ξημερώματα δύο μέλη της οργάνωσης φορώντας στολές αστυνομικών και επιβαίνοντας στην προαναφερθείσα μοτοσυκλέτα, την οποία είχαν διαμορφώσει έτσι ώστε να μοιάζει με μοτοσυκλέτα της ΕΛ.ΑΣ., σταμάτησαν για «αστυνομικό έλεγχο» φορτηγό αυτοκίνητο το οποίο μετέφερε τσιγάρα αξίας 226.221 ευρώ. Οι υπόλοιποι δράστες με απειλή πιστολιού και χρήση σωματικής βίας αποβίβασαν τον οδηγό και αφαίρεσαν το όχημα.

Στις 12-6-2012 αφαίρεσαν από την περιοχή των Αχαρνών Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας αλλοδαπού.

Στις 20-6-2012 το πρωί επιβαίνοντες στο προαναφερόμενο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο προσέκρουσαν εσκεμμένα σε φορτηγό αυτοκίνητο στην περιοχή του Ασπρόπυργου. Ο ημεδαπός οδηγός του φορτηγού το ακινητοποίησε και μαζί με τον ημεδαπό συνοδηγό εξήλθαν του οχήματος θεωρώντας ότι έχουν εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα. Τα μέλη της σπείρας τους ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων και δύο από αυτούς επιβιβάσθηκαν στο φορτηγό που μετέφερε τσιγάρα αξίας 301.725 ευρώ και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στις 8/9-9-2012 το βράδυ, αφού διάνοιξαν τρύπα σε εξωτερικό τοίχο, εισήλθαν σε αποθήκη στις Αχαρνές και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 130.000 ευρώ, κάρτες ανανέωσης κινητής τηλεφωνίας αξίας 15.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας περίπου 70.000 ευρώ. Την ίδια αποθήκη διέρρηξαν ξανά στις 26-10-2012 και αφαίρεσαν κάρτες ανανέωσης κινητής τηλεφωνίας αξίας 1.100 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ, ένα μπλοκ επιταγών και έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Στις 28-3-2013 αποπειράθηκαν να διαρρήξουν αποθήκη στην περιοχή των Αχαρνών, αλλά έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή. Στο σημείο, συνελήφθη ένας 26χρονος ημεδαπός, μέλος της σπείρας, ο οποίος εκτελούσε χρέη «τσιλιαδόρου». Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.

Στις 18-4-2013 το βράδυ επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέβησαν σε χώρο στάθμευσης οχημάτων στην περιοχή της Αταλάντης και αφού ακινητοποίησαν φορτηγό αυτοκίνητο που μετέφερε ηλεκτρικό εξοπλισμό και ποτά, με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή πιστολιού αποβίβασαν τον ημεδαπό οδηγό και αφαίρεσαν το φορτηγό.

Στις 20-4-2013 το πρωί δύο μέλη της οργάνωσης φορώντας στολές αστυνομικών και επιβαίνοντας σε μοτοσυκλέτα, την οποία είχαν διαμορφώσει έτσι ώστε να μοιάζει με μοτοσυκλέτα της ΕΛ.ΑΣ., σταμάτησαν για «αστυνομικό έλεγχο» στην περιοχή της Ελευσίνας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας ημεδαπού και με την απειλή πιστολιού και τη χρήση σωματικής βίας τον ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν από το χώρο των αποσκευών μία τσάντα με κοσμήματα.

Στις 31-5-2013 το πρωί επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ανέκοψαν στην περιοχή των Αχαρνών την κίνηση φορτηγού αυτοκινήτου που μετέφερε τσιγάρα αξίας 168.984 ευρώ. Με την απειλή πιστολιών αποβίβασαν τον οδηγό και το γιο του που επέβαινε επίσης στο όχημα και δύο εξ αυτών επιβιβάσθηκαν στο φορτηγό και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Το χρονικό διάστημα από 23-6-2013 έως 26-6-2013 παραβίασαν δύο αποθήκες στις Αχαρνές, αφαίρεσαν διάφορες ηλεκτρικές συσκευές αξίας 52.000 ευρώ και τις μετέφεραν σε αποθήκη που νοίκιαζαν στην ίδια περιοχή.