ακολουθηστε μας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Αντιδράσεις για τα «φασιστικά» κρούσματα στο Μενίδι

Κύμα οργής έχει ξεσπάσει στο Μενίδι, με αφορμή τα τελευταία περιστατικά «φασιστικής» βίας σε σχολικά συγκροτήματα της περιοχής.

Μετά τις πρόσφατες προκλήσεις στο 4ο Γενικό Λύκειο Αχαρνών από άτομα κινούμενα στον ακροδεξιό χώρο, άγνωστοι έγραψαν αντιφασιστικά συνθήματα έξω από το δημαρχείο Αχαρνών.

P1000263

P1000266

Κάποιοι, ωστόσο, επιμένουν να υποβαθμίζουν αυτά τα φαινόμενα, κατηγορώντας μάλιστα τα μέσα που τα αναδεικνύουν.

Το πρόβλημα όμως είναι υπαρκτό εδώ και καιρό. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Λυκείου ήδη από τον περασμένο Απρίλιο είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. Δείτε τι έλεγαν τότε στην ανακοίνωσή τους.

«Το σχολείο είναι ένας εξαιρετικά ευαίσθητος κοινωνικός χώρος. Το ενδιαφέρον όλων , εκπαιδευτικών , γονέων , μαθητών και τοπικής κοινωνίας θα πρέπει να επικεντρώνεται στην ομαλή και ήρεμη λειτουργία του, πέρα από σκοπιμότητες και περιττές αντιπαραθέσεις Ο ρόλος που καλείται να επιλέξει το κάθε μέλος της σχολικής κοινότητας, εκπαιδευτικός , γονέας και μαθητής είναι συγκεκριμένος. Δεν παρατηρούμε με απάθεια τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στο σχολείο μας το τελευταίο διάστημα. Επιθυμούμε και αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο που οι μαθητές θα διαπαιδαγωγούνται στα ιδανικά της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της ισότητας και της δικαιοσύνης. Είναι ευθύνη όλων μας να πείσουμε τους μαθητές μας ότι η ξενοφοβία, ο ρατσισμός, και ο φασισμός οδηγούν σε μορφές βίας ξένες ως προς τον πολιτισμό, την ιστορία μας και το δημοκρατικό μας πολίτευμα και καταδικάζουμε κάθε τέτοιο αποδεδειγμένο περιστατικό. Δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί το μέτρο και η λογική».

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                          Ο Γεν. Γραμματέας

ΚΑΡΥΔΑΚΗΣ Κώστας       ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ Δημήτρης