ακολουθηστε μας

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Μενίδι: Βρέθηκε Δημοτικός Αστυνομικός με πλαστά δικαιολογητικά

Κρούσμα επίορκου δημοτικού αστυνομικού, που χρησιμοποίησε ψεύτικα πιστοποιητικά προκειμένου να προσληφθεί στο Δήμο Αχαρνών, εντοπίστηκε στο Μενίδι.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες του Σώματος Επιθεωρητών -Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) έχουν βρεθεί συνολικά σε όλη τη χώρα 30 περιπτώσεις δημοτικών αστυνομικών με ψευδή στοιχεία.

272564

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μέχρι σήμερα έχει ήδη ολοκληρωθεί ο έλεγχος του 54% εκ των 11.663 υποβληθέντων δικαιολογητικών, όπως απολυτηρίων Λυκείου, πτυχίων Πανεπιστημίου, πιστοποιητικών γλωσσομάθειας, διπλωμάτων οδήγησης και πιστοποιητικών γνώσης χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Ο διενεργούμενος έλεγχος πραγματοποιείται στο σύνολο των 3.576 δημοτικών αστυνόμων σε 178 Δήμους της χώρας και αφορά στη χρονική περίοδο από την πρόσληψή τους μέχρι και την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας στις 23 Σεπτεμβρίου 2013.

Όσον αφορά στη διαδικασία που ακολουθείται για τις διαπιστωμένες περιπτώσεις πλαστών δικαιολογητικών, οι εκθέσεις του ΣΕΕΔΔ γνωστοποιούνται στους οικείους Δήμους και λοιπούς αρμόδιους φορείς (Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, Εισαγγελίες Πρωτοδικών) για την ανάκληση των παράνομων διορισμών, την αναζήτηση των πληρωμένων μισθών και τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Ακολουθήστε το ΑΧΑΡΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις