ακολουθηστε μας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Σ. Ντούρος: « Δεν μπορεί να είναι τυχαίο γεγονός η πυρκαγιά»

Όπως δήλωσε  ο δήμαρχος Αχαρνών, Σ. Ντούρος, η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή.

Η οσμή από το καμμένο δάσος έχει σκεπάσει ολόκληρη την περιοχή και όπως τόνισε ο κ. Ντούρος η περιβαλλοντική καταστροφή είναι τεράστια, καθώς η φωτιά έχει κάψει μεγάλη έκταση του δάσους. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει ακόμα σαφής εικόνα της ζημιάς που έχει προκληθεί, αφού δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα συνεργεία για να γίνει καταμέτρηση.

Αυτό, είπε, θα συμβεί τις επόμενες ημέρες και ύστερα από την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς. Επισήμανε πάντως, ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει, τουλάχιστον δέκα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, ενώ στις φλόγες παραδόθηκαν και αρκετά αυτοκίνητα.

«Παρ’ ότι η φωτιά ξέσπασε το βράδυ, ευτυχώς δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές», τόνισε ο δήμαρχος Αχαρνών και πρόσθεσε: «Η ώρα και το σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά μας βάζουν σε υποψίες ότι δεν μπορεί να είναι ένα τυχαίο γεγονός. Οι αρμόδιες υπηρεσίες διενεργούν τις απαραίτητες έρευνες για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν αυτήν τη μεγάλη καταστροφή στον δήμο μας».

Στα μέτωπα επιχειρούν 122 πυροσβέστες με 61 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 26 ατόμων, έξι υδροφόρες των ΟΤΑ και πέντε ιδιώτες με βυτιοφόρα. Με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 μετέβησαν στην Αθήνα 70 πυροσβέστες από τη Θεσσαλονίκη, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν και δυνάμεις από την Κομοτηνή. Επίσης, συνδράμουν πυροσβεστικά πληρώματα και οχήματα που κατέφθασαν από περιοχές της Πελοποννήσου, της Θεσσαλίας και της Δυτικής Ελλάδας.

fwtia-2

fwtia-3

fwtia-6

fwtia-10

Ακολουθήστε το ΑΧΑΡΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
gadget
xenokostas
xenokostas
logistis-menidi
Advertisement
Advertisement

ΝΕΟΤΕΡΑ