ακολουθηστε μας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Καταγγελία: Ο Δήμος Αχαρνών άφησε στην τύχη του ανήμπορο ηλικιωμένο

Οργή προκαλεί η προκλητική αδιαφορία που δείχνουν οι δημοτικές αρχές των Αχαρνών απέναντι σε έναν ηλικιωμένο συντοπίτη μας, που βρίσκεται «όμηρος» μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

gefura-2

Ο 70χρονος άνδρας, ο οποίος κατοικεί στην οδό Ανεξαρτησίας ακριβώς πάνω στο ρέμα της Εσχατέας, εδώ και 10 ημέρες έχει εγκλωβιστεί στην οικία του και δεν μπορεί να βγει έξω από αυτό. Η μεταλλική γέφυρα που ενώνει το σπίτι με τον δρόμο υποχώρησε με την τελευταία νεροποντή και έκτοτε δεν έχει γίνει καμία απολύτως ενέργεια για την επισκευή της.

gefura-1

Όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς του (των οποίων τα ονόματα έχουμε στη διάθεσή μας, αλλά παρακάλεσαν να μην τα δημοσιεύσουμε για ευνόητους λόγους) ο δήμος Αχαρνών τον έχει αφήσει στο έλεος του θεού.

Εναλλακτική οδός για σύνδεση με τον δρόμο είναι μια άλλη πεζογέφυρα, η οποία όμως βρίσκεται σε απόσταση 150 μέτρων από το κτίσμα. Το θέμα είναι ότι ο άτυχος άνδρας έχει και τα δυο πόδια σπασμένα. Δεδομένων των κινητικών του προβλημάτων είναι αδύνατον να διανύσει αυτή την απόσταση. Αλλά και η οικογένειά του, που τον επισκέπτεται δυσκολεύεται να αποκτήσει πρόσβαση στην επικίνδυνη ρεματιά, στην οποία δεν μπορεί να πλησιάσει κάποιος με αυτοκίνητο.

Η αδιαφορία όμως είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα. Από τις 2 Οκτωβρίου, οι συγγενείς του «θύματος» είχαν ενημερώσει εγγράφως την τεχνική υπηρεσία του δήμου ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος υποχώρησης του εδάφους λόγω κακοκαιρίας και κατ’ επέκταση πτώσης της γέφυρας.

aitisi-prosDimo

Μια εβδομάδα αργότερα, και συγκεκριμένα στις 9 Οκτωβρίου, ο δήμος απάντησε με μια επιστολή στην οποία -ούτε λίγο ούτε πολύ- «ένιπτε τας χείρας του», υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δική του ευθύνη αλλά της περιφέρειας ανατολικής Αττικής.

apantisi-Dimou

Από την πλευρά της η Περιφέρεια δηλώνει άγνοια, μάλλον δικαιολογημένα, αφού η εν λόγω γέφυρα ήταν εξαρχής έργο του Δήμου Αχαρνών. Εφόσον ο δήμος την έφτιαξε το 2010 πως τώρα ισχυρίζεται ότι δεν είναι δικό του πρόβλημα η αναστήλωσή της; Και τελικά, τι θα απογίνει αυτός ο ταλαίπωρος άνθρωπος που έχει αποκοπεί από τον «έξω» κόσμο;

Για να μην σχολιάσουμε το άλλο μεγάλο ευτράπελο, πως δηλαδή μια καινούρια κατασκευή, μόλις 3 χρόνων, καταρρέει σαν τραπουλόχαρτο με μια βροχούλα…

Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, το πιο τραγελαφικό στην όλη ιστορία είναι ότι το γειτονικό οικόπεδο ανήκει στην οικογένεια Ντούρου… του δημάρχου!

Αν ισχύει κάτι τέτοιο, πρόκειται για το κερασάκι στην τούρτα. Μια τούρτα όμως, που δεν τρώγεται με τίποτα…