ακολουθηστε μας

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Χιονισμένο καταφύγιο Μπάφι στην Πάρνηθα! [video]

Το καταφύγιο Μπάφι ανήκει στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύνδεσμο (Ε.Ο.Σ.) Αθηνών ο οποίος ιδρύθηκε το 1928 και βρίσκεται στο όρος Πάρνηθα, περίπου 2.5 χλμ. από το MontParness.

Η χλωρίδα και η πανίδα του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας είναι από τις πλουσιότερες της χώρας. Περισσότερα από 1000 φυτικά είδη ενδημούν στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας, ζουν πολλά θηλαστικά όπως το ελάφι (μοναδικό σε όλη τη Νότια Ελλάδα) και έχουν μετρηθεί περισσότερα από 130 πουλιά.

Από το καταφύγιο ένα πλήθος μονοπατιών ξεκινούν προς όλες τις κατευθύνσεις της Πάρνηθας τα οποία μπορούν να προσφέρουν μικρές και εύκολες πεζοπορίες της μισής και μίας ώρας ή πολύωρες και δύσκολες πεζοπορίες για απαιτητικούς.

Το καταφύγιο είναι ανοικτό όλες τις μέρες του χρόνου, διαθέτει κουζίνα, κυλικείο, δωμάτια 4 και 16 κλινών και μια μεγάλη αίθουσα 32 κλινών. Για κρατήσεις μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο τηλέφωνο του καταφυγίου: 210-2469050

Η πρόσβαση γίνεται είτε οδικώς από το δρόμο που ανεβαίνει στην Πάρνηθα προς το καζίνο”Mont Parness” (κόκκινη-άσπρη γραμμή), είτε από σηματοδοτημένο μονοπάτι (κίτρινη-διακεκκομένη μαύρη γραμμή) το οποίο ξεκινάει από το χώρο στάθμευσης του τελεφερίκ και μέσω της χαράδρας της Χούνης οδηγεί στο καταφύγιο.

Δείτε το βίντεο απο τα πρώτα χιόνια για φέτος στην Πάρνηθα και στο Καταφύγιο Μπάφι: 

Ακολουθήστε το ΑΧΑΡΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
gadget
xenokostas
xenokostas
logistis-menidi
Advertisement
Advertisement

ΝΕΟΤΕΡΑ