ακολουθηστε μας

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

«Ανάσα» 16 εκατομμυρίων ευρώ στο Δήμο Αχαρνών

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών της 23ης Δεκεμβρίου 2013, ο Δήμος Αχαρνών επιχορηγείται με 16 εκατομμύρια ευρώ για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς επιχειρήσεις και αποζημιώσεις οικοπέδων.

Πρόκειται για επιπλέον 16 εκατομμύρια που προστίθενται στα 23 εκατομμύρια που έχουν ήδη λάβει οι επιχειρήσεις και οι δημότες με την προηγούμενη επιχορήγηση, για ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου Αχαρνών.

Έτσι λοιπόν, 39 εκατομμύρια προς τον Δήμο και 1 εκατομμύριο προς στα Νομικά Πρόσωπα συνολικά, θα έχουν πληρωθεί μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Τα χρήματα αυτά αποτελούν ρεκόρ εισροής χρημάτων στην πόλη μας από συστάσεώς της.

Είναι η πρώτη φορά, που Δήμος Αχαρνών μέσα σε μόλις 1 χρόνο, μειώνει κατά τόσο μεγάλο ποσό το χρέος του και μάλιστα χωρίς να έχει επιβαρυνθεί με οποιοδήποτε δάνειο.

Τονίζεται προς κάθε κατεύθυνση ότι τη διάρκεια αυτής της δημαρχιακής θητείας για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ο Δήμος Αχαρνών δεν έλαβε ούτε «ένα ευρώ» δάνειο.

Για πρώτη φορά παρά τις οικονομικές συγκυρίες ο Δήμος Αχαρνών μέσα από συνετή οικονομική πολιτική που επέβαλε ο Δήμαρχος κ. Σωτήριος Ντούρος, κατέστη συνεπής στις υποχρεώσεις προς τους υπαλλήλους, τους προμηθευτές και τους κατόχους οικοπέδων προς αποζημίωση.

Από την έναρξη αυτής της θητείας συνυπολογιζόμενων των έργων του ΕΣΠΑ καθώς και όσων παλαιών οικονομικών οφειλών πληρώθηκαν από ίδιους πόρους, στην πόλη μας εισέρευσαν περισσότερα από 70 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό το έργο που παράχθηκε χωρίς να χρεωθούν με 1 ευρώ οι δημότες όσο και αν γίνεται συντονισμένη προσπάθεια από ορισμένα κέντρα να μην φανεί, είναι η απόλυτη αλήθεια. Είναι η πραγματικότητα.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς τους υπαλλήλους του Δήμου Αχαρνών οι οποίοι διεκπεραιώνουν με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα την απόδοση των ληξιπροθέσμων. Ειδικά στο Διεύθυνση Οικονομικών οι υπάλληλοι έχουν εργαστεί πέρα από τα όρια τους και αυτό δεν μπορεί παρά να τους αναγνωριστεί.

Ακολουθήστε το ΑΧΑΡΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις