ακολουθηστε μας

ΑΓΟΡΑ

PS architectural studio: Όταν η αισθητική συναντά τη δημιουργικότητα

Για πολλούς από εμάς δεν είναι απολύτως σαφές τί είναι αρχιτεκτονική και ποιος είναι ο ρόλος του αρχιτέκτονα.

Η αρχιτεκτονική είναι η τέχνη που παράγει χώρο, όχι με τη στενή έννοια της κατοικίας αλλά χώρο να κινείσαι, να στέκεσαι, να απολαμβάνεις, να σκέφτεσαι, να ερωτεύεσαι, να ζεις. Ο ρόλος του αρχιτέκτονα λοιπόν είναι να σχεδιάζει το χώρο που θα δεχθεί τις κινήσεις, τις στάσεις, τις απολαύσεις, τις σκέψεις, τους έρωτες, τελικά τις ζωές των ανθρώπων.

Η αρχιτεκτονική λειτουργεί ως ενσάρκωση των ονείρων μας. Πολλές φορές απευθυνόμαστε σ’ έναν αρχιτέκτονα για να φτιάξουμε ένα χώρο κατοικίας συμβατό προς τον τρόπο ζωής μας. Σ’ ένα σπίτι είτε βλέπουμε τις αναμνήσεις της παιδικής μας ηλικίας ή ζητούμε τον δικό μας χώρο μέσα στον οποίο θα ξεδιπλώσουμε τον δικό μας διακριτό χαρακτήρα. Με ένα τρόπο η αρχιτεκτονική είναι μια ιδεαλιστική απεικόνιση του Εγώ μας. Για μερικούς η αρχιτεκτονική παράγει δοχεία ζωής, μικρά ή μεγάλα, για άτομα, οικογένειες ή ομάδες. Είναι η στέγη για μικρές καθημερινές ιστορίες που γίνονται ιστορίες ζωής.

Ο Αρχιτέκτονας αρχικά, με ψυχαναλυτικό τρόπο, κάνει μια τομή της ψυχοσύνθεσης του ανθρώπου που έχει απέναντί του και προσπαθεί να καταλάβει τις καταβολές του και τις επιθυμίες του. Όταν αρχίσει να σχεδιάζει δεν περιορίζεται μόνο σε δύο διαστάσεις: το μήκος και το πλάτος αλλά ο σχεδιασμός είναι πολυδιάστατος: το μήκος, το πλάτος, το ύψος, το φώς. Ο αρχιτέκτων δεν είναι μηχανή που παράγει βάσει κάποιων προδιαγραφών, βάζει και ένα κομμάτι του εαυτού του μέσα στον χώρο. Κι αυτό είναι που κάνει τη διαφορά. Το τελικό προϊόν, ένα οιονεί χρηστικό έργο τέχνης είναι μια αρμονική σύνθεση επιθυμίας και τεχνογνωσίας…. ή έτσι πρέπει να είναι και σίγουρα τίποτα λιγότερο.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο PS Architectural Studio ιδρύθηκε το 2009 από την Πετρούλα- Χριστίνα Σεπετά, απόφοιτο Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με τη στήριξη προγράμματος ΟΑΕΔ για νέους επαγγελματίες. Με συνεργάτες μηχανικούς και συνεργεία όλων των ειδικοτήτων μπορεί να αναλάβει κάθε είδους μελέτη και κατασκευή: -άδειες δόμησης- αλλαγής χρήσης -ρύθμιση αυθαιρετων κατασκευών με ν. 4178/2013 και βεβαιώσεις νομιμότητας -ενεργειακά πιστοποιητικά -αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου – τεχνικές συμβουλές – προτάσεις διακόσμησης μελέτη αντικειμένου – επίπλου.

Μια γεύση από δικές μας δουλειές:

teliko1_copy.jpg
Στους πρόποδες της Πάρνηθας, στους Θρακομακεδόνες σχεδιάστηκε κατοικία δύο επιπέδων για τετραμελή οικογένεια. Ο σχεδιασμός του κτιρίου εκμεταλλεύεται στο μέγιστο τον νότιο προσανατολισμό με στοιχεία βιοκλιματικού σχεδιασμού ενώ ειναι στραμένο προς την ευνοϊκή θέα, το λεκανοπέδιο της Αττικής.

1_copy.jpg
Ένα γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτων σχεδιάζεται σε κατάστημα το οποίο μέχρι πριν λίγο καιρό λειτουργούσε ως κάβα στο Νέο Κόσμο. Μόνο μισό από το κατάστημα χρησιμοποιείται αρχικά και για αυτό χωρίζεται ο χώρος στη μέση με ελαφρά διαχωριστικά. Ο σκελετός των παλαιών ραφιών χρησιμοποιείται ως διακοσμητικό στοιχείο. Το μωσαικό παραμένει ως έχει και δύο από τις κολώνες γδύνονται από το σοβά για να αποκαλυφθεί η κατασκευή από σκυρόδεμα.

teliko2.jpg
Αυτό το διαμέρισμα των 75 τ.μ. βρίσκεται στις Αχαρνές Αττικής και είναι σχεδιασμένο για οικογένεια τριών ατόμων. Οι ιδιοκτήτες του διαμερίσματος, ένα ζευγάρι, προσπάθησε να αποφύγει την αλλαγή διάταξης των τοίχων ενώ προτεραιότητές τους ήταν η δημιουργία άνετου καθιστικού και λειτουργικού δεύτερου υπνοδωματίου σε μικρό διαθέσιμο χώρο για ένα ακόμα μέλος της οικογένειας.

Θα χαρούμε να δουλέψουμε για το χώρο σας και να σχεδιάσουμε μαζί τη λύση που θα σας προσφέρει ποιότητα και πληρότητα

PS Architectural Studio: Παπαδημητρίου 30, Αχαρνές | τηλ. 6946657873 κατόπιν ραντεβού

Eπισκεφτείτε το site μας και τη σελίδα μας στο facebook

Ακολουθήστε το ΑΧΑΡΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
gadget
xenokostas
xenokostas
logistis-menidi
Advertisement
Advertisement

ΝΕΟΤΕΡΑ