ακολουθηστε μας

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κοσμοσυρροή στα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίων Πέτρου και Παύλου στις Αχαρνές

Τελέστηκαν με κάθε επισημότητα και το προβλεπόμενο τελετουργικό, τα Θυρανοίξια στον Ιερό Ναό Αγίων Πέτρων και Παύλου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιλίου,Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.Αθηναγόρα.

Πλήθος κόσμου, ίσως και 2500 χιλιάδες, παρευρέθη στην τελετή αποδεικνύοντας με την παρουσία του την ανάγκη της περιοχής για τον νέο ναό, ο οποίος κατασκευάστηκε με καθυστερήσεις και κόπο, χάρη στη βοήθεια δύο σημαντικών ανθρώπων που ανιδιοτελώς πρόσφεραν τη βοήθειά τους (χρηματική και ηθική) για την αποπέρατωσή του.

Κατά την τελετή ο προϊστάμενος του ναού Πρωτοπρεσβύτερος Ευάγγελος Λάζος και Αρχιερατικός Επίτροπος Β Περιφέρειας Αχαρνών,μίλησε και βράβευσε τους δύο μεγάλους ευεργέτες, τους κυρίους Αθανάσιο Μαρτίνο και Πάκη Γιαννόπουλο, οι οποίοι στήριξαν την προσπάθεια αποπεράτωσης του νεού, ο οποίος ολοκληρώθηκε μέσα σε δυόμιση χρόνια, γεγονός πρωτόγνωρο για την ευρύτερη περιοχή κι όλη την Ελλάδα.Για την ιστορία ο κ. Μαρτίνος είχε αναλάβει εξ ολοκλήρου με δικό του συνεργείο: τα μπετά, την σκεπή, το εσωτερικό του ναού, ψύξη θέρμανση, μάρμαρα δαπέδου και γενικώς ότι έχει σχέση με την κυρίως αποπεράτωση, ενώ ο κ.Γιαννόπουλος είχε αναλάβει το Τέμπλο, την Αγία Τράπεζα, το Δεσποτικό και τον Άμβωνα.

Στο πλευρό του ο πατήρ Ευάγγελος είχε την Εκκλησιαστική επιτροπή, τον Σύλλογο Ανεγέρσεως και όλη την ενορία του Αγίου Πέτρου που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν τον Ιερέα της ενορίας.Εν συνεχεία ο πατήρ Ευάγγελος έδωσε αναμνηστικές πλατείες στους εκκλησιαστικούς επιτρόπους και στον Σύλλογο Ανεγέρσεως κι εκείνοι με την σειρά τους τίμησαν τον πατέρα Ευάγγελο, με πλακέτα και επιστήθιο σταυρό.

Τέλος, παραχώρησαν γεύμα σ όλο τον κόσμο και από μία αναμνηστική εικόνα των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου για να θυμούνται αυτό το ιστορικό γεγονός. Τα θυρανοίξια τίμησαν με την παρουσία τους τριάντα ιερείς απ΄όλη την Μητρόπολη, ο νέος δήμαρχος Αχαρνών Ιωάννης Κασσαβός, ο πρόεδρος της ΔΗΦΑ Παν.Αναγνωστόπουλος, ο επικεφαλής της παράταξης “Αχαρνείς Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση”, Οδυσσέας Καμπόλης κ.α

πηγή: doxthi.gr