ακολουθηστε μας

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πρεμιέρα την Τρίτη για τα Σοφόκλεια 2014

Από την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου και μέχρι και τις 16 του μήνα, θα λάβουν χώρα στο δήμο Μενιδίου τα Σοφόκλεια 2014, με εντυπωσιακές παραστάσεις και όχι μόνο.

Το Μενίδι για μία ακόμα χρονιά είναι έτοιμο να δείξει πόσο θέλει να αναδεικνύει τον πολιτισμό και την ιστορία της χώρας μας, κάτι που θα συμβεί μέσα από τα Σοφόκλεια.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει και όποιο επιθυμεί μπορεί να αγοράσει από το δημαρχείο.

Δείτε το πρόγραμμα:

sofokleia programma

Για τα Σοφόκλεια 2014 δηλώσεις έκανε και ο νέος δήμαρχος, Γιάννης Κασαβός, ο οποίος εκτός των άλλων τόνισε πως είναι ευκαιρία μέσα από τα Σοφόκλεια, το Μενίδι να «ανοιχτεί» ακόμα περισσότερο στον κόσμο.

Διαβάστε την τοποθέτησή του:

Είμαι πολύ χαρούμενος που το ξεκίνημα της θητείας μου ως Δημάρχου Αχαρνών συμπίπτει χρονικά με τις εκδηλώσεις Πολιτισμού στο Δήμο μας.

Ο Πολιτισμός και η Ιστορία είναι δύο πολύ ισχυρά σύμβολα του τόπου μας, που, διαχρονικά, ενώνουν όλους τους δημότες. Αυτόν τον συμβολισμό θελήσαμε να επικοινωνήσουμε στο ευρύ κοινό με τα ΣΟΦΟΚΛΕΙΑ 2014: Αφενός να τιμήσουμε τον Σοφοκλή, έναν σπουδαίο Έλληνα τραγικό ποιητή της κλασσικής εποχής, και αφετέρου να αναδείξουμε ένα σπουδαίο ιστορικό και πολιτιστικό μνημείο του Δήμου μας, τον Τύμβο του Σοφοκλή, που βρίσκεται πάνω από την πλατεία της Βαρυμπόμπης

Αυτό ακριβώς το πνεύμα υπηρετούν τα ΣΟΦΟΚΛΕΙΑ 2014: Να αναδείξουμε τον Πολιτισμό και την Ιστορία μας, ενώνοντας το χθες με το σήμερα, και παράλληλα να προβάλλουμε την ιστορική συνέχεια του τόπου μας.

Οι εξαιρετικές συμμετοχές των θεατρικών σχημάτων που συμμετέχουν στις φετινές εκδηλώσεις, και η πλούσια θεματολογία των έργων που θα παρουσιαστούν, πιστεύω, ότι θα δικαιώσουν τις επιλογές μας.

Ευχή όλων μας τα ΣΟΦΟΚΛΕΙΑ 2014 να προσφέρουν ψυχαγωγία και διασκέδαση σε μικρούς και μεγάλους θεατές, και να αποτελέσουν την αφετηρία να «ανοίξουμε» τον Δήμο μας στον κόσμο.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους ανθρώπους που δούλεψαν με μεράκι και αφοσίωση σε στενά χρονικά πλαίσια για την πραγματοποίηση της φετινής διοργάνωσης.