ακολουθηστε μας

ΕΓΚΛΗΜΑ

Ο ομογενής Ιβάν: Συνελήφθη στο Μενίδι η «δολοφονική μηχανή» της μαφίας

Ο Ιβάν ομογενής απο το Ουζμπεκιστάν είχε πλούσια εγκληματική και θανατηφόρα δράση αλλά διέφευγε.Τον έπιασαν οι αστυνομικοί όταν πήγε να επισκεφτεί τον πατέρα του. Στο Μενίδι μας…

Ο 47χρονος «Ιβάν», ομογενής από το Ουζμπεκιστάν, ήταν η «δολοφονική μηχανή» της… Μαφίας του Έβρου, που σχεδίαζε ένοπλες ληστείες σε βάρος πολιτών με οικονομική επιφάνεια.

Ο σκληρός κακοποιός αρχικά είχε αναπτύξει την εγκληματική δράση του στην περιοχή του Ασπροπύργου διαπράττοντας ληστείες σε διάφορους μικρούς οικονομικούς στόχους.

Στις 10 Δεκεμβρίου 2013 επιχειρώντας να ληστέψει έναν 41χρονο ΡΟΜΑ μέσα σε καταυλισμό τσιγγάνων, νομίζοντας ότι έχει πολλά χρήματα από τη διαχείριση μετάλλων, τον σκότωσε όταν προσπάθησε να αντιδράσει.

Σκότωσαν τον ζαχαροπλάστη

Από εκείνη τη στιγμή «μετακόμισε» στην Αλεξανδρούπολη, όπου βρίσκονταν συγγενικά του πρόσωπα. Συνέστησαν μεγαλύτερη σπείρα στοχεύοντας και πάλι πρόσωπα που θεωρούσαν ότι είχαν χρήματα. Οκτώ άτομα συμμετείχαν στη ληστεία σε βάρος 63χρονου επιχειρηματία ιδιοκτήτη αλυσίδας γνωστών ζαχαροπλαστείων, στις 28 Απριλίου 2014.

Ο Ιβάν και η ομάδα του δολοφόνησαν τον 63χρονο επιχειρηματία ιδιοκτήτη αλυσίδας ζαχαροπλαστείων στην Αλεξανδρούπολη

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. είχε φυσική παρουσία κατά τη διάρκεια της ληστείας, όπου οι δύο δράστες είχαν ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο του επιχειρηματία έξω από το σπίτι του στη Νέα Χιλή Αλεξανδρούπολης.

Ο ένας δράστης είχε αρπάξει τον χαρτοφύλακα που είχε μαζί του με 10.100 ευρώ, ενώ ο δεύτερος είχε έρθει στα χέρια με το θύμα. Οι κακοποιοί πυροβόλησαν και σκότωσαν το θύμα τους. Άμεσα συνελήφθη ένας 43χρονος κρυμμένος σε θαμνώδη περιοχή, έχοντας μαζί του τα κλεμμένα χρήματα.

Όπως προέκυψε στον τόπο του εγκλήματος βρίσκονταν δύο ακόμη δράστες, ο «Ιβάν» και ένας 32χρονος, ενώ οι υπόλοιποι πέντε, είχαν υποστηρικτικό ρόλο, πριν, μετά και κατά τη διάρκεια του εγκλήματος.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής σχημάτισαν ομάδα αστυνομικών για τη σύλληψη του 47χρονου σκληρού κακοποιού, ο οποίος εντοπίστηκε την περασμένη Τετάρτη, όταν πήγε να επισκεφθεί τον πατέρα του στο Μενίδι.

Η θανατηφόρα εισβολή

Ο «Ιβάν» το απόγευμα της 10ης Δεκεμβρίου 2013, μαζί με άγνωστο συνεργό του, κρατώντας ένα καλάσνικοφ και ένα πιστόλι, εισέβαλλαν σε παράπηγμα του καταυλισμού Ρομά στον Ασπρόπυργο. Άρπαξαν από 41χρονο 500-600 ευρώ, ενώ ενώ εξανάγκασαν τον 41χρονο κουμπάρο του θύματος να τους ακολουθήσει. Όταν το θύμα της ληστείας πήρε μία καραμπίνα για να τους καταδιώξει, τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν. Έφυγαν μαζί με τον κουμπάρο του θύματος, τον οποίο ελευθέρωσαν όταν εγκατέλειψαν την κλεμμένη μοτοσυκλέτα.

Ενέχεται ακόμη σε 10 ένοπλες ληστείες στον Ασπρόπυργο όπου δεν δίσταζαν να πυροβολούν

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο 47χρονος ενέχεται σε 10 ένοπλες ληστείες στην περιοχή του Ασπροπύργου σε μίνι μάρκετ, καταστήματα ΠΡΟΠΟ και εταιρείες, με συνολική λεία περίπου 14.000 ευρώ.

Διαπιστώθηκε επίσης, ότι στις 30 Ιουλίου 2014, ο 47χρονος μαζί με συνεργό του μπήκε σε εταιρεία SCRAP, στον Ασπρόπυργο, όπου άρπαξαν 1.500 ευρώ από την ιδιοκτήτρια, ενώ δεν δίστασαν να πυροβολήσουν και να τραυματίσουν στο πόδι έναν εργαζόμενο της εταιρείας.

Στις 4 Αυγούστου 2012 είχαν εισβάλει σε σπίτι στον Ασπρόπυργο. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και ο γιος του κατάλαβαν την παρουσία του εισβολέα και επιχείρησαν να τον ακινητοποιήσουν. Ο δράστης κατάφερε να διαφύγει και να μπει σε αυτοκίνητο που τον περίμεναν δύο συνεργοί του. Οι δράστες πυροβόλησαν με καλάσνικοφ και τραυμάτισαν σοβαρά στα πόδια τον ιδιοκτήτη.

DNA και όπλα

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών προέκυψε ότι οι κάλυκες του πολεμικού τυφεκίου, που βρέθηκαν στη δολοφονία του 41χρονου στον Ασπρόπυργο ταυτοποιούνται με αυτούς που βρέθηκαν στις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας. Ένας κάλυκας από το πιστόλι που χρησιμοποιήθηκε στην ίδια δολοφονία, ταυτοποιείται με τους τρεις κάλυκες της ανθρωποκτονίας του 63χρονου ζαχαροπλάστη στην Αλεξανδρούπολη.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια ταυτοποιήθηκε ο γενετικός τύπος του 47χρονου με αντίστοιχο που είχε βρεθεί σε αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του 41χρονου στον Ασπρόπυργο, και άλλο γενετικό υλικό σε ζακέτα που είχε βρεθεί στον τόπο δολοφονίας του ζαχαροπλάστη.

Ο «Ιβάν» ομολόγησε τη συμμετοχή του στην ανθρωποκτονία του 41χρονου, αλλά και του 63χρονου, περιγράφοντας τις πράξεις του με λεπτομέρειες, αναφέροντας ως κίνητρο τη ληστεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 47χρονος συλληφθείς είναι σεσημασμένος για ληστείες, κλοπές, αντίσταση κατά της αρχής, παράβαση του Νόμου «Περί Ναρκωτικών» και του Νόμου «Περί Όπλων».

Ο Ιβάν οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

με πληροφορίες από το  thetoc.gr