ακολουθηστε μας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εθελοντικός καθαρισμός του Ολυμπιακού Χωριού

Στιγμές σαν κι αυτές του 2004 έζησαν όλοι στο Ολυμπιακό χωρίο, αφού 10 χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, διοργανώθηκε εθελοντικός καθαρισμός της περιοχής.

Αφορμή για αυτή την εκδήλωση στάθηκε φυσικά η συμπλήρωση μιας δεκαετίας από τους αξέχαστους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Η ομάδα Εθελοντών «Αθήνα 2004», η ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Ολυμπιακού Χωριού και των Αχαρνών και ο Δήμος Αχαρνών, ήταν εκείνοι που έφεραν εις πέρας τη συγκεκριμένη εθελοντική δράση υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Το «παρών» έδωσαν και ο Πρόεδρος της ΕΟΕ κ. Σπύρος Καπράλος και ο νέος Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός.

Είναι χαρακτηριστικό πως έγινε εξαιρετική δουλειά, αφού μέσα σε περίπου δύο ώρες άλλαξε ριζικά η εικόνα της περιοχής.

Ο Σπύρος Καπράλος ευχαρίστησε τους εθελοντές και ανακοίνωσε την μεγάλη γιορτή για τα «10 Χρόνια ΑΘΗΝΑ 2004» που θα γίνει το Σάββατο 4 Οκτωβρίου και θα δώσει και επίσημα το έναυσμα για να γίνει ένα νέο ξεκίνημα στο Ολυμπιακό Χωριό.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με συλλόγους και σχολεία του Ολυμπιακού Χωριού, τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών,  την Ομάδα Eθελοντών του Let’s do it Greece , τους εθελοντές του Ινστιτούτου Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+, το 1ο Σύστημα Προσκόπων Θρακομακεδόνων, τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αττικής ”ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ”, τον Αθλητικό Σύλλογο ”Αθηνά”, τον Αθλητικό Σύλλογο ”Φοίβος”, τους Εθελοντές Οικολόγους Αττικής, την ομάδα WAVE και τα μέλη της ομάδας γεωτεχνικών ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ- HELLENIC GARDEN TEAM.