ακολουθηστε μας

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Έκτακτη σύσκεψη στον δήμο Αχαρνών για τις ζημιές από τη νεροποντή

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, με στόχο να ξεκινήσουν άμεσα οι αυτοψίες στην πόλη, στις οικίες και τα καταστήματα που επλήγησαν από τη σφοδρή κακοκαιρία.

Στην σύσκεψη ζητήθηκε από την Περιφέρεια να ξεκινήσουν άμεσα οι κατάλληλες ενέργειες ώστε ο Δήμος Αχαρνών να κηρυχτεί ως πλημμυρόπληκτος .Παράλληλα, η Περιφέρεια Αττικής ξεκίνησε ήδη τον καθαρισμό των ρεμάτων από τα διάφορα φερτά υλικά και μπάζα, ενώ ο δήμος θα προβεί άμεσα στην αποκατάσταση των χαλασμένων οδοστρωμάτων και την σήμανση επικίνδυνων σημείων. Επίσης, ζητήθηκε έκτακτη επιχορήγηση από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές .

Μεταξύ των ενεργειών του δήμου είναι η σύσταση επιτροπής για τις αυτοψίες και την αποτίμηση των ζημιών, αποτελούμενης από τους Αντιδημάρχους Τεχνικών Έργων Παναγιώτη Πολυμενέα, Διοίκησης και Υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας . Αναστάσιο Χίο και Εξυπηρέτησης του ΠολίτηΓιώργο Δασκαλάκη, τον Δημοτικό Σύμβουλο και Πολιτικό Μηχανικό Στέργιο Πεδιαδίτη και των Διευθυντών των Υπηρεσιών Αγγελή και Γιώτη. Στις επιτροπές συμμετέχει,επίσης, ο μηχανικός και ειδικός συνεργάτης Μπάμπη Ζάχαρης.

Όσοι δημότες έχουν υποστεί υλικές ζημιές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον Δήμο Αχαρνών είτε τηλεφωνικά στο 2132072300-400, είτε να προσέλθουν στο γραφείο Δημάρχου για να καταγραφεί το αίτημα τους, σε αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου. Ο Δήμος θα βρίσκεται συνεχώς ανοιχτός προκειμένου να ανταποκριθεί στα αιτήματα των δημοτών.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα έχει δοθεί εντολή στο υπουργείο Οικονομικών να αποδεσμεύσει αμέσως τα χρήματα που είναι αναγκαία για κάθε πληγέντα δήμο, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την έκτακτη σύσκεψη, αργά το βράδυ της Παρασκευής, στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας ως συνέπεια των πλημμυρών που προκάλεσε η χθεσινή νεροποντή στην Αττική.

Doxthi.gr

Advertisement
gadget

ΝΕΟΤΕΡΑ