ακολουθηστε μας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Αχαρνών!

Μετά τις καταστροφικές καταιγίδες που έπληξαν όλη την Αθήνα, ο δήμος Αχαρνών κηρύχθηκε σε έκτακτη ανάγκη λόγω των πολλών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον δήμαρχο του δήμου Αχαρνών, των αντιδημάρχων, του Γενικού Γραμματέα, καθώς του και αντιπεριφερειάρχη Αθηνών κ. Σγουρό αλλά και  εκπροσώπων της Πολιτικής Προστασίας και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφέρειας.

Στόχος φυσικά αυτής της σύσκεψης δεν ήταν άλλος από το να ξεκινήσουν το ταχύτερο δυνατό οι αυτοψίες σε όσα σπίτια και καταστήματα επλήγησαν από τις καταιγίδες.

Επίσης κατατέθηκε αίτημα στην περιφέρεια Αττικής προκειμένου ο δήμος Αχαρνών να κηρυχθεί ως πλημμυρόπληκτος. Αξίζει ακόμη να αναφέρουμε πως έχει ξεκινήσει ήδη ο καθαρισμός των ρεμάτων από τα διάφορα φερτά υλικά και μπάζα, ενώ ο Δήμος ξεκίνησε την αποκατάσταση των χαλασμένων οδοστρωμάτων και την σήμανση επικίνδυνων σημείων.

Επιπλέον ζητήθηκε επιχορήγηση από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές. Τέλος, συστάθηκαν επιτροπές ώστε να προχωρήσουν  άμεσα σε αποτίμηση των ζημιών.

Όσοι δημότες έχουν υποστεί υλικές ζημιές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον Δήμο Αχαρνών είτε τηλεφωνικά στο 2132072300-400, είτε να προσέλθουν στο γραφείο Δημάρχου για να καταγραφεί το αίτημα τους, σε αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου.

Ο Δήμος θα βρίσκεται συνεχώς ανοιχτός προκειμένου να ανταποκριθεί στα αιτήματα των δημοτών.