ακολουθηστε μας

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Στο δημαρχείο Αχαρνών (ΧΩΡΙΣ ΛΥΣΕΙΣ) για τις πλημμύρες η Χριστοφιλοπούλου

Η υφυπουργός Διοικ. Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου είχε συνάντηση στο δημαρχείο της πόλης μας με τον δήμαρχο, Γιάννη Κασσαβό και συνεργάτες του. Αιτία της συνάντησης ήταν η πρόσφατη κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις (πρώτες, φετινές) καταστροφικές πλημμύρες.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο δήμος αντικείμενο της συζήτησης ήταν: “οι εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο της πόλης, οι υλικές καταστροφές που υπέστησαν καταστήματα και κατοικίες, και τα τεράστια προβλήματα που προκλήθηκαν στις υλικοτεχνικές υποδομές των Αχαρνών”

Ο Δήμαρχος, παρουσία του Αντιδημάρχου Διοίκησης κ. Αναστάσιου Χίου, του Γενικού Γραμματέα Θανάση Κατσιγιάννη και των συνεργατών του Πολ. Μηχανικό Χαράλαμπο Ζάχαρη και Κων/νο Ζίγκηρη, συζήτησε διεξοδικά με την Υφυπουργό το ζήτημα της αντιπλημμυρικής θωράκισης, ενώ έκανε ειδική αναφορά στις ήδη υπάρχουσες μελέτες, αλλά και τις δυσκολίες εξεύρεσης πόρων χρηματοδότησης για την υλοποίησή τους. Τίποτα το καινούργιο.

Τι απάντησε η υφυπουργός; Τίποτα το καινούργιο, επίσης. Γενικόλογες “δεσμεύσεις” και αποδοχή του προβλήματος. «Ο Δήμος Αχαρνών, ο πολυπληθέστερος και γεωγραφικά μεγαλύτερος Δήμος της Ανατολικής Αττικής οφείλει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή όλων των πιλοτικών προγραμμάτων που αναπτύσσονται στην ελληνική επικράτεια», τόνισε η Υφυπουργός κα Χριστοφιλοπούλου.

Εμείς το ξέρουμε καλά. Και όσοι ζουν στην πόλη το ξέρουν καλά ότι είναι ένας τεράστιος δήμος που αξίζει να δει την πολιτεία ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να δίνει λύσεις στα προβλήματα του. Το θέμα είναι ΤΙ θα γίνει και πότε. Το ότι υπάρχει πρόβλημα δε χρειάζεται να το… συζητάμε πια. Λύσεις χρειάζονται και μάλιστα επιτακτικά.

Ο Γιάννης Κασσαβός τόνισε πως: «Οι δημότες των Αχαρνών ταλαιπωρούνται κάθε χειμώνα από την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων. Πρόκειται για μία κατάσταση απαράδεκτη που δεν αξίζει σε καμία πολιτισμένη πόλη. Η σοβαρότητα του προβλήματος επιτάσσει τη συνεργασία με όλους τους επίσημους φορείς και τα αρμόδια υπουργεία για την επίλυσή του. Εμείς, ως Δημοτική Αρχή δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα. Αυτό άλλωστε είναι και το ηθικό μας χρέος απέναντι στους δημότες και την πόλη μας».

Και έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα. Η προσπάθεια πρέπει να είναι συνεχής αλλά όπως είναι λογικό οι πολιτές περιμένουν να δουν στην πράξη αποτελέσματα. Απτά.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν υπάρχει μαγικός τρόπος που θα φέρει λύση στο πρόβλημα μέσα σε… ώρες. Τα εγκλήματα είναι τεράστια και συντελέστηκαν σε βάθος χρόνου…

Από την άλλη, δε ΦΤΑΝΕΙ το να λέμε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Αυτό το ξέρουμε όλοι. Λύση του περιμένουμε…

Το ΑΧΑΡΝΕΑ εύχεται κάθε επιτυχία στο (δύσκολο) έργο του νέου Δημάρχου και παράλληλα εύχεται και το αυτονόητο (;): μία βροχή στο Μενίδι να είναι ένα απλό φυσικό φαινόμενο και όχι αιτία καταστροφής και περαιτέρω υποβάθμισης της περιοχής μας.