ακολουθηστε μας

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Αναδάσωση στους πρόποδες της Πάρνηθας: Απάντηση στην καταστροφή

Σε μία πολύ σημαντική κίνηση θα προβεί ο δήμος Αχαρνών, αφού το Σάββατο και την Κυριακή 22 και 23 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί δράση για την αναδάσωση στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Μια δασική πυρκαγιά πολλές φορές δεν είναι το μεγαλύτερο κακό. Αυτό έρχεται συνήθως με την αδιαφορία μας και την αμέλεια μας να αποκαταστήσουμε άμεσα και επαρκώς τις αρνητικές συνέπειες μιας δασικής πυρκαγιάς και να αποτρέψουμε την μια για πάντα απώλεια δασών, άκρως απαραίτητων για την βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη.
Με γνώμονα την αρχή ότι το δάσος πρέπει να ξαναγίνεται δάσος ο Δήμος Αχαρνών και οι Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής-ΕΔΑΣΑ σε συνεργασία με το Δασαρχείο Πάρνηθας απαντούν στην καταστροφή και ενώνουν τις δυνάμεις τους για την αποκατάσταση δημοτικής δασικής έκτασης που κάηκε σε πυρκαγιά στις 22 Ιουνίου 2013.Στα πλαίσια σχετικής μελέτης που συντάχθηκε από το Δήμο Αχαρνών 1000 δέντρα που θα διατεθούν από το Φυτώριο της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής στην Αμυγδαλέζα, θα φυτευθούν στην περιοχή του Αγ. Γεωργίου Βουρδουμπά στους Θρακομακεδόνες.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί από εθελοντές του ΕΔΑΣΑ σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αχαρνών το Σάββατο και την Κυριακή 22 και 23 Νοεμβρίου 2014. Σημείο συνάντησης το πάνω μέρος της Πλατείας Θρακομακεδόνων ή το εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου Βουρδουμπά στους Θρακομακεδόνες και ώρα 09.00 το πρωί.
Εξηγώντας τους λόγους που πραγματοποιείται η δράση αυτή ο πρόεδρος του ΕΔΑΣΑ, κος Σπύρος Κρεμεζής σχολιάζει: “Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που έχουμε την έγκριση και υποστήριξη όλων των αρμόδιων αρχών για να αναδασώσουμε την περιοχή του Αγ. Γεωργίου Βουρδουμπά που κάηκε το καλοκαίρι του 2013. Εκείνη η πυρκαγιά είχε εντοπιστεί από τους εθελοντές του ΕΔΑΣΑ, και το πυροσβεστικό μας όχημα ήταν και το πρώτο που έσπευσε για την κατάσβεσή της.

Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να “υιοθετήσουμε” την περιοχή και είμαστε χαρούμενοι που τώρα πραγματώνεται αυτή η επιθυμία μας” και ο Δήμαρχος Αχαρνών κος Κασσαβός Ιωάννης δηλώνει: «Ο Δήμος Αχαρνών είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια διαφύλαξης, προστασίας και αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος. Η διατήρηση του φυσικού πλούτου της Πάρνηθας δεν αφορά αποκλειστικά εμάς. Αφορά κυρίως τις επόμενες γενιές. Αυτή είναι η παρακαταθήκη μας στα παιδιά. Και είναι πραγματικά ελπιδοφόρο το μήνυμα της συνεργασίας και συστράτευσης επίσημων φορέων και εθελοντών για τη διαφύλαξη της φυσικής μας κληρονομιάς».

 

Ακολουθήστε το ΑΧΑΡΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
gadget
xenokostas
xenokostas
logistis-menidi
Advertisement
Advertisement

ΝΕΟΤΕΡΑ