ακολουθηστε μας

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο

Ξεκίνησαν, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα, τα μαθήματα στο Δημοτικό Ωδείο από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αχαρνών.

Το Δημοτικό Ωδείο ως εκπαιδευτικός θεσμός στοχεύει στην καλλιέργεια και ανάπτυξη των τεχνικών και ερμηνευτικών δυνατοτήτων της οργανικής και φωνητικής δυτικής μουσικής, καθώς και Βυζαντινής και Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, σε συνδυασμό με την θεωρητική μελέτη και έρευνα στους αντίστοιχους τομείς. Το Ωδείο στελεχώνεται από διπλωματούχους έμπειρους καθηγητές πλήρους διδακτικής ικανότητας και επάρκειας.

Οι απολυτήριοι τίτλοι σπουδών είναι αναγνωρισμένοι από το Υπουργείο Πολιτισμού. Οι πτυχιούχοι και διπλωματούχοι απόφοιτοι διακρίνονται με βραδεία σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς στον ευρύτερο επαγγελματικό χώρο και έχουν ευκαιρία συμμετοχής σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για πρόσληψη στην δημόσια εκπαίδευση.

Παράλληλα το Ωδείο, συμπράττει σε ποικίλες εκδηλώσεις συνεργαζόμενο με τους ευρύτερους φορείς της πόλης οι οποίοι προάγουν τον πολιτισμό. Οι καθηγητές του Δημοιτκού Ωδείου με τα «Μουσικά Σύνολα Καθηγητών» καλύπτουν εκδηλώσεις λόγιας μουσικής και οι καθηγητές λαϊκής – παραδοσιακής και μοντέρνας μουσικής συμμετέχουν στην «Λαϊκή ορχήστρα ΔΗΚΕΑ» για συναυλίες και παραστάσεις λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής. Η 30ετης διαδρομή του Ωδείου είναι αξιοσημείωτη και καθοριστική για την πόλη των Αχαρνών από την αρχική ιδρυτική του Ωδείου έως σήμερα.