ακολουθηστε μας

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΜΠΡΑΒΟ ΕΛΙΣΑΒΕΤ: Υπερήφανο το Μενίδι για το χάλκινο της Τελτσίδου!

Νέα σπουδαία διάκριση για τη συμπολίτισα μας, Ελισάβετ Τελτσίδου που κράτησε ψηλά τη σημαία του ελληνικού τζούντο στην Πολωνία!

Η συλλογή μεταλλίων για το ελληνικό τζούντο σε διεθνές επίπεδο, καλά κρατεί… Ο Ρομάν Μουστόπουλος (-81κ.) αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στους αθλητές κάτω των 23 ετών (U23), ενώ η “δικιά” μας, Ελισάβετ Τελτσίδου (-63κ.) πανηγύρισε την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στην ίδια διοργάνωση, η οποία φιλοξενείται από την Παρασκευή στο Βρότσλαβ της Πολωνίας.

Το Ευρωπαϊκό U23 ήταν η μοναδική διοργάνωση όπου η Ελλάδα δεν είχε πανηγυρίσει μετάλλιο τα τελευταία επτά χρόνια, σερί που φρόντισαν να διακόψουν οι Μουστόπουλος και Τελτσίδου. Στην ίδια διοργάνωση ο Γιώργος Αζωίδης βρέθηκε «αγκαλιά» με το χάλκινο μετάλλιο, ωστόσο περιορίστηκε στην 5η θέση των -73 κιλών.

Δεύτερο χάλκινο για την Τελτσίδου στην Ευρώπη μέσα στο 2014

Η Ελισάβετ Τελτσίδου διπλασίασε τα χάλκινα μετάλλια στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματος του 2014. Μετά την τρίτη θέση στο U21 (Βουκουρέστι), σήμερα ήταν τρίτη και στην U23, αποδεικνύοντας την ανοδική πορεία στην οποία βρίσκεται τα τελευταία χρόνια.

Η Τελτσίδου, η οποία πριν από λίγες ημέρες έκλεισε τα 18 της χρόνια, στα προκριματικά είχε δύο νίκες σε τρεις αγώνες. Επικράτησε της Καρολίνα Τάλατς (Πολωνία) και της Φλούρτε Στουπ (Ολλανδία), όμως στον αγώνα για πρόκριση στον ημιτελικό ηττήθηκε από την Λευκορωσίδα Ντανιέλα Καζανόι.

Στα ρεπεσάζ νίκησε με Ippon την Ουκρανή Νατάλια Ίλκιβ, για να έρθει μία ακόμη εντυπωσιακή νίκη, αυτή τη φορα επί της Γερμανίδας Ρεμπέκα Μπρεούνινγκερ που την έφερε στο βάθρο των νικητριών.

ΜΠΡΑΒΟ ΕΛΣΑ! ΤΟ ΜΕΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ!