ακολουθηστε μας

ΧΡΗΣΙΜΑ

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΗ για ΗΙV την Πέμπτη στο Μενίδι

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εξέτασης για τον HIV είναι αυτή που διανύουμε και οι κάτοικοι το Μενιδίου θα έχουν την ευκαιρία την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου από τις 18.00 μέχρι και τις 22.00 να υποβληθούν δωρεάν στη σχετική εξέταση.

Συγκεκριμένα η εξέταση αυτή θα πραγματοποιηθεί μέσω κινητής μονάδας η οποία θα βρίσκεται  στην Κεντρική Πλατεία του Αγίου Βλασίου.

Πρόκειται για τη δεύτερη χρονιά που υλοποιείται το πρόγραμμα της ευρωπαϊκής εβδομάδας εξέτασης για τον HIV, που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών για ένα ιδιαίτερα σοβαρό θέμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Αχαρνών:

Η εβδομάδα 21 με 28 Νοεμβρίου 2014, σηματοδοτεί τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά υλοποίησης του προγράμματος Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εξέτασης για τον HIV.

Στην Ελλάδα το πρόγραμμα συνδιοργανώνουν η PRAKSIS (www.praksis.gr), το Checkpoint (www.athcheckpoint.gr) και το Κέντρο Ζωής (www.kentrozois.gr).

Απώτερος στόχος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εξέτασης 2014 είναι να μάθουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι την κατάστασή τους σε σχέση με τον ιό (αν δηλαδή είναι θετικοί ή αρνητικοί στον HIV), καθώς και να μειωθεί ο αριθμός των ανθρώπων που μαθαίνουν ότι είναι οροθετικοί σε προχωρημένο στάδιο, ενημερώνοντας παράλληλα, για τα οφέλη της εξέτασης HIV.

*«Μίλα για τον HIV. Κάνε το Τεστ».*

Η Εβδομάδα Εξέτασης στοχεύει στο:

– Να ενθαρρύνει τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ομάδες υψηλού

ρίσκου σε σχέση με τον HIV να εξεταστούν.

– Να ενθαρρύνει τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας να

 

προσφέρουν την εξέταση για HIV ως μέρος εξετάσεων ρουτίνας σε συγκεκριμένες εγκαταστάσεις και συνθήκες (σε σύμπνοια με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες).

– Να κινητοποιήσει τις οργανώσεις που εργάζονται με τις κοινότητες

ώστε να αυξήσουν τον αριθμό των εξετάσεων που διενεργούν και να προβούν σε ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας μεταξύ τους, ειδικά όταν προέρχονται από διαφορετικές χώρες.

– Να ενημερωθούν περισσότεροι άνθρωποι που διαμορφώνουν πολιτική για τα κοινωνικο-οικονομικά οφέλη που φέρνουν οι πρωτοβουλίες για αύξηση των εξετάσεων για HIV και να τους δοθούν εργαλεία να αξιολογούν τα αποτελέσματα που προκύπτουν από πρακτικές εξετάσεων για HIV.

Η Εβδομάδα Εξέτασης για τον HIV στην Ελλάδα, όπου παρέχεται η δυνατότητα ανώνυμης και δωρεάν εξέτασης, θα πραγματοποιηθεί σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, την περίοδο  21 – 28 Νοεμβρίου, από τις 10:00 π.μ. έως τις 22:00 μ.μ.

Στο Δήμο Αχαρνών η δωρεάν  εξέταση για τον HIV, θα πραγματοποιηθεί μέσω κινητής μονάδας η οποία θα βρίσκεται  στην Κεντρική Πλατεία του Αγίου Βλασίου την ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014  από τις 18.00μ.μ.-22.00μ.μ.