ακολουθηστε μας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δημοσθένης Δόγκας: Υποψήφιος Βουλευτής εκλογικής περιφέρειας Αττικής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Πατριωτικό χρέος να αφουγκραστούμε το προσκλητήριο της γενιάς μας.

“Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν πρόγραμμα χωρίς ταλαντεύσεις και εθνικές μειοδοσίες”

–          Πολιτεύεστε για πρώτη φορά. Τι φέρνει στις μέρες μας ένα νέο άνθρωπο στην πολιτική;

Η αλήθεια είναι ότι η πολιτική στις μέρες μας έχει απαξιωθεί. Ειδικά οι τελευταίες αποκαλύψεις που συνόδευσαν τη διαδικασία της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την απερχόμενη Βουλή, προσέβαλλαν πιστεύω όλους τους Έλληνες. Διαφθορά, ατομισμός και ευνοιοκρατία είναι τα μεγαλύτερα δεινά του πολιτικού μας συστήματος. Όμως πιστεύω ακράδαντα ότι αυτό το κλίμα δεν πρέπει να δηλητηριάσει τα πάντα. Γνωρίζετε καλά ότι σήμερα διακυβεύονται πολλά. Η χώρα μας δοκιμάζεται σε μια από τις κρισιμότερες χρονικές περιόδους στη σύγχρονη ιστορία της. Αισθάνθηκα λοιπόν ένα πατριωτικό χρέος, αν μου επιτρέπετε, να με ξεσηκώνει, να επιθυμώ να αντιδράσω σε αυτό το κατεστημένο. Ακόμα, αφουγκράστηκα το προσκλητήριο της γενιάς μου η οποία βλέπει ένα γηρασμένο πολιτικό προσωπικό στην ψυχή, γατζωμένο σε θέσεις και αξιώματα, να μην αφήνει το νέο αίμα να κυκλοφορήσει. Γι’ αυτό έκανα το βήμα και διεκδικώ την ψήφο των συμπολιτών μου στην εκλογική περιφέρεια Αττικής, στις 25 Ιανουαρίου.

Άλλωστε, η ενασχόλησή μου με τα κοινά ήδη έχει ξεκινήσει. Στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές ηγήθηκα ενός ανεξάρτητου συνδυασμού διεκδικώντας το τιμόνι του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, από όπου κατάγομαι. Οι συνδημότες μου με εξέλεξαν στο Δημοτικό Συμβούλιο με το ρόλο του αρχηγού της μειοψηφίας.

 

–          Για ποιο λόγο επιλέξατε τους Ανεξάρτητους Έλληνες;

Είναι βαθιά μου πεποίθηση ότι τα κόμματα που συγκυβερνούν σήμερα, αλλά και όσα κόμματα ανέχθηκαν χωρίς να καταγγείλουν το Μνημόνιο, επέφεραν μια εθνική καταστροφή στη χώρα μας. Δεν θα σφίξω χέρι που έχει υπογράψει Μνημόνιο! Αντιθέτως, θα δώσω χείρα βοηθείας στους πολιτικούς αυτούς, που πήγαν κόντρα με μεγάλο προσωπικό κόστος και τήρησαν μια συνεπή και πατριωτική στάση, όπως ο Πάνος Καμμένος.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και τα συνεργαζόμενα κινήματα στάθηκαν αρωγοί σε όσους Έλληνες κινδύνευσαν να χάσουν το σπίτι τους στα Ειρηνοδικεία. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν κόκκινες γραμμές στα εθνικά θέματα. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τολμούν και μιλούν για την παράνομη μετανάστευση και την ανάγκη ελέγχου των μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα μας. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επιθυμούν η Εκκλησία να παραμείνει κομμάτι της ζωντανής παράδοσης του Έθνους μας. Γι’ αυτούς τους λόγους με εκφράζει το κίνημα αυτό.

 

–          Ποια πολιτική προκρίνετε για την έξοδο της χώρας από την κρίση;

Προϋπόθεση για να βγει η χώρα από την κρίση είναι να ανακτήσει την εθνική της κυριαρχία και να αποδεσμευτεί από το βραχνά του χρέους. Μόνο κατ’ αυτόν τον τρόπο θα ξεκινήσει η εθνική αναδημιουργία.

Να σας αναφέρω τα κυριότερα μέτρα που οφείλει να λάβει μια κυβέρνηση. Λογιστικός και νομικός έλεγχος του δημόσιου χρέους, για να δούμε ποιο μέρος του είναι νόμιμο και ποιο επαχθές. Καταγγελία των δανειακών συμβάσεων που υποδούλωσαν την πατρίδα μας. Διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία. Διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας με απλοποίηση των διαδικασιών και μείωση των φόρων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και πολλά άλλα.

 

–          Πώς απαντάτε σε όσους υποστηρίζουν ότι το κόμμα θα μείνει εκτός Βουλής;

Οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν το κλίμα μιας στιγμής. Μην ξεχνάτε ότι το περιθώριο λάθους είναι έως και 2% για τις σοβαρές επιστημονικές έρευνες, σημείο που σημαίνει ότι ακόμη κι αν γίνει ένα κορυφαίο λάθος εκτίμησης, για παράδειγμα το αν εισέρχεται ένα κόμμα στη Βουλή ή όχι, οι δημοσκόποι ενδέχεται πάλι να δηλώσουν ότι έπεσαν μέσα. Σας υπενθυμίζω επίσης ότι και το 2012 οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα έμεναν εκτός Βουλής. Όταν όμως ο ελληνικός λαός “μίλησε” στην κάλπη τον Μάιο, έδωσε στο κόμμα 10,6%. Όταν ακολούθησε το κλίμα ακραίας πόλωσης τον Ιούνιο, με τις απειλές για έξοδο από το ευρώ και για κατάρρευση των τραπεζών, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και πάλι “κράτησαν” ποσοστό ένα 7,5%.  Φυσικά, δεν θα αναφερθώ στις διάφορες δημοσκοπήσεις που δεν έχουν επιστημονική σοβαρότητα και εξυπηρετούν άλλους σκοπούς. Η καλύτερη λοιπόν δημοσκόπηση είναι μάλλον η κάλπη.

Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας προσηλωμένοι στο στόχο μας, που δεν είναι άλλος από το να εκφράσουμε τα συμφέροντα των Ελλήνων στη Βουλή και στην επόμενη κυβέρνηση. Πιστεύουμε στο πρόγραμμά μας, το οποίο είναι ένας οδικός χάρτης για έξοδο από την κρίση, χωρίς ταλαντεύσεις και χωρίς εθνικές μειοδοσίες.