ακολουθηστε μας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΤΙ ετοιμαζόμουν στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ για τον ΠΟΥΤΙΝ και θα ΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ στην ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ στις ΑΧΑΡΝΕΣ;

Την μοναδική εικόνα της Παναγίας Πατριώτισσας θα κάνουν δώρο στον Πούτιν, ιερείς και εκπρόσωποι της κοινωνικής οργάνωσης «ΕΛΑΙΑ», όπως είπαν οι ίδιοι σε Ρώσους δημοσιογράφους.

Η εικόνα φιλοτεχνήθηκε ειδικά για τη Ρωσία ως ευχαριστήριο δώρο για την εισφορά στην τήρηση παραδόσεων της ορθοδοξίας, για την συνεισφορά στην ανάπτυξη της Ευρώπης.

Η εικόνα προγραμματίζεται να δοθεί το 2016, δηλαδή όταν θα εορταστεί το «Έτος Ρωσίας» στην Ελλάδα και το «Έτος Ελλάδας» στη Ρωσία.

Την εικόνα φιλοτέχνησαν οι αγιογράφοι στο Άγιον Όρος και είναι μοναδική όχι μόνο εξαιτίας της τέχνης αλλά και του μεγέθους της, το οποίο φτάνει στα 2,3 μέτρα επί 1,8 μέτρα και ζυγίζει 150 κιλά. Την αποκαλούν και «Ενότητα», επειδή στην εικόνα αναγράφεται η φράση από το Ευαγγέλιο «ἵνα πάντες ἓν ὦσιν».

Για να φιλοτεχνηθεί η εικόνα έδωσε την ευλογία του ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, Κύριλλος, ανέφερε ο ηγούμενος της εκκλησίας της Παναγίας Σουμελά στο Μενίδι, πάτερ Γρηγόριος. Στο συγκεκριμένο ναό θα φυλάσσεται η εικόνα μέχρι να πάει στη Ρωσία.

Όπως λέει, και το περίβλημα της εικόνα έχει τη σημασία του, καθώς απεικονίζονται ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας, Ιωάννης Καποδίστριας, ο ναύαρχος του στόλου, Φιόντορ Ουσσακόφ που τιμάται ως άγιος και ο Άγιος Γεώργιος.

πηγη Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ