ακολουθηστε μας

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ο Παναγιώτης Γρηγοριάδης ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ τον αχαρναϊκό λαό για την ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ

Επαληθεύτηκαν οι ανησυχίες του Παναγιώτη Γρηγοριάδη σχετικά με τις φυλακές μεταναστών στην Αμυγδαλέζα

Την ίδια στιγμή που ο Παναγιώτης Γρηγοριάδης εξέφραζε τις ανησυχίες του για το έγκλημα που διαπράττεται ενάντια στην πόλη μας από το 2012, όταν εγκαταστάθηκαν στην Αμυγδαλέζα οι φυλακές των λαθρομεταναστών, ορισμένοι χαρακτήριζαν γραφικότητες τα λεγόμενά του.

Οι πρόσφατες εξελίξεις, ήταν αναμενόμενες για εμάς, μιας και λίγες μέρες πριν είχαμε καταγγείλει για πολλοστή φορά το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της ΕΛ.ΑΣ. και του Δήμου Αχαρνών, λέγοντας πως η ιστορική ταυτότητα των Αχαρνών, η ποιότητα ζωής και η ασφάλεια των πολιτών δεν ανταλλάσσονται με ύποπτες συμφωνίες και συναλλαγές.

Βέβαια και τότε όπως και σήμερα, για να μπορέσουν να ξεγελάσουν τους πολίτες των Αχαρνών ότι θα υπάρχει αντισταθμιστικό όφελος και ασφάλεια στην πόλη, η οποία θα προστατευόταν υποτίθεται από το εμπόριο των ναρκωτικών και τους τοξικομανείς, έπαιζαν και συνεχίζουν να παίζουν το ίδιο θέατρο με διαφορετικούς πρωταγωνιστές, χωρίς ίχνος υπευθυνότητας για το τι μπορεί να προκύψει.

Μάλιστα ο ίδιος ο Δήμαρχος ερωτώμενος για τα αντισταθμιστικά οφέλη παραδέχτηκε ότι μέχρι σήμερα ο Δήμος δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ.

Για άλλη μια φορά προσπαθούν να εξαπατήσουν τον αχαρναϊκό λαό, διαδίδοντας φήμες ότι το κέντρο κράτησης θα κλείσει. Όμως, όχι μόνο δεν θα κλείσει αλλά η τροπή που παίρνει το θέμα δείχνει ότι πρόκειται να μετατραπεί σε κάτι ακόμη πιο επικίνδυνο, σε Κέντρο Φιλοξενίας.

Το αποτέλεσμα αυτής της απόφασης σημαίνει ουσιαστικά ότι οι κρατούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα εξόδου, γεγονός που θα αποτελέσει πλήγμα για την καθημερινή ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους αφού μιλάμε για άτομα για τα οποία η δικαιοσύνη έχει αποφασίσει την κράτησή τους.

Από την άλλη, αφού η «ιστορική» κατά τα άλλα συμφωνία με την ΕΛ.ΑΣ. υπεγράφη, πού είναι τα πρόσθετα μέτρα αστυνόμευσης και όλα όσα υπόσχεται το περιβόητο Μνημόνιο στο πλαίσιο καταπολέμησης της εγκληματικότητας;

Οι δημότες των Αχαρνών δεν θα πρέπει να μένουν παθητικοί θεατές στα γεγονότα αλλά να έχουν αυστηρή και δίκαιη κρίση και να αναγνωρίζουν ποιοι έχουν την αγωνιστικότητα, την ικανότητα και δεν είναι ευάλωτοι απέναντι στην κεντρική εξουσία.

Αν ονειρευόμαστε μία πόλη η οποία θα αναδεικνύει την ιστορική της αξία, με ποιότητα ζωής, ανάπτυξη και ασφάλεια θα πρέπει οι πολίτες να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και να αξιολογούν κατάλληλα τα γεγονότα.