ακολουθηστε μας

ΑΓΟΡΑ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΗΡΘΕ ΣΤΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ: Κραβ Μαγκά για γυναίκες!

Οι εξειδικευμένες τεχνικές Κραβ Μαγκά για γυναίκες εξελίχτηκαν λόγω της αυξανόμενης ανάγκης και ζήτησης, ως ένα τμήμα των λύσεων αυτοάμυνας οι οποίες δημιουργήθηκαν για τους διάφορους τομείς του Κραβ Μαγκά για Πολίτες.

Τα εξειδικευμένα προγράμματα αυτοάμυνας επιτρέπουν σε κάθε γυναίκα οποιασδήποτε ηλικίας, μέσα σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, να μάθει όλες τις ειδικά σχεδιασμένες για γυναίκες βασικές τεχνικές αυτοάμυνας, οι οποίες θα της φανούν χρήσιμες αν ποτέ δεχθούν επίθεση.

Ωστόσο, οι γυναίκες οι οποίες το επιθυμούν μπορούν επίσης να εντάσσονται στα κανονικά τμήματα ενηλίκων, ανεξαρτήτως αν ο εκπαιδευτής είναι ή όχι εξουσιοδοτημένος να διδάσκει γυναίκες, ακολουθώντας την ύλη του Κραβ Μαγκά για Πολίτες.

Οι μέθοδοι του Κραβ Μαγκά για τις γυναίκες δίνουν λύσεις σε επικίνδυνες καταστάσεις οι οποίες μπορεί να προκύψουν στην καθημερινή ζωή της γυναίκας, ενώ δουλεύουν με σενάρια μέσα από τα οποία είναι πιθανόν να εμφανιστεί κίνδυνος. Παράλληλα, σας διδάσκουν βήμα – βήμα πώς να εκτιμήσετε τον κίνδυνο, διατηρώντας πάντα την ψυχραιμία σας, και στη συνέχεια αν μπορείτε να τον αποφύγετε ή, αν είναι απαραίτητο, πώς να αντεπιτεθείτε εξαλείφοντας τον.

Το Κραβ Μαγκά για Γυναίκες, όπως είναι φυσικό, επικεντρώνεται σε σενάρια σeξouαλικού τύπου επιθέσεων, αφού πρόκειται για τις πλέον συνηθισμένες επιθέσεις τις οποίες είναι πιθανόν να δεχτεί μία γυναίκα.

Λόγω του ότι οι σeξouαλικές επιθέσεις είναι ένα θέμα το οποίο προκαλεί υψηλή συναισθηματική φόρτιση και ανησυχία στις γυναίκες, τόσο που πολλές φορές είναι δύσκολο ακόμη και να το συζητήσεις μαζί τους, οι ειδικές τεχνικές για γυναίκες περιλαμβάνουν ουσιαστική συναισθηματική εκπαίδευση, ώστε να εξασφαλίσουν ότι οι γυναίκες θα αποκτήσουν πράγματι την ικανότητα να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, δίνοντάς τους την αυτοπεποίθηση αλλά και την απαιτούμενη επιθετικότητα γι’ αυτό. Οι αυτοάμυνες έχουν τροποποιηθεί ειδικά ώστε να λαμβάνουν υπ’ όψιν τους τον ψυχολογικό κόσμο της γυναίκας αλλά και τον τρόπο που εκείνη σκέφτεται.

Επιπρόσθετα θέματα τα οποία συμπεριλαμβάνονται στην αυτοάμυνα γυναικών έχουν να κάνουν με την εισβολή κακοποιών στο σπίτι, την προστασία τρίτου προσώπου (προστασία δηλαδή του παιδιού της) και τη χρήση καθημερινών αντικειμένων (κλειδιά, τσάντα κλπ) για να αποσοβήσει την επίθεση και να αντεπιτεθεί.