ακολουθηστε μας

EDITORIAL

Το AXARNEA.gr συμμετέχει στην απεργία

Το AXARNEA συμμετέχει στην απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών και δε θα ενημερώνει το περιεχόμενο του από τις 06.00 της Πέμπτης μέχρι τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί τους συναδέλφους να απαντήσουν δυναμικά και αγωνιστικά με τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική 24ωρη απεργία, της Πέμπτης, 12 Νοεμβρίου 2015, που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.).

Η απεργία είναι μια πρώτη προειδοποίηση απέναντι σε πολιτικές και πρακτικές, που φαλκιδεύουν δικαιώματα, καταργούν ελευθερίες και επιφέρουν ένα βαρύ πλήγμα στην κοινωνία, αλλά και στην ενημέρωση και για αυτό ακριβώς αποτελεί αφετηρία των κινητοποιήσεων για την περιφρούρηση της θεσμικής λειτουργίας της κοινωνικής ασφάλισης.

Οι δημοσιογράφοι (εργαζόμενοι, απλήρωτοι, άνεργοι, συνταξιούχοι) διεκδικούμε, μαζί με όλη την κοινωνία, το δικαίωμα στην εργασία, την κοινωνική ασφάλιση, τους πόρους των Ταμείων μας, παροχές ζωής και την αξιοπρέπειά μας.

Ο ΕΔΟΕΑΠ, το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και οι δημοσιογραφικές Ενώσεις είναι αδιαπραγμάτευτη ζώνη ανεξαρτησίας και διασφάλισης για την ελευθερία της έκφρασης, τις ΣΣΕ και το δικαίωμα της κοινής γνώμης για υπεύθυνη ενημέρωση.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου ημέρα της απεργίας, θα κυκλοφορήσουν κανονικά όλες οι εφημερίδες. Την ίδια μέραδεν θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπέςστα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα.

Από την απεργία εξαιρούνται οι συνάδελφοι, που θα καλύψουν το ρεπορτάζ των κινητοποιήσεων. Στα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα και στις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες επιτρέπεται η μετάδοσηδύο δεκάλεπτων απεργιακών δελτίων ειδήσεων, σε ώρες που θα καθορίζουν τα ίδια τα Μέσα.

Όλες οι εφημερίδες θα κυκλοφορήσουν κανονικά το Σάββατο, καλύπτοντας και την απεργία. Συνεπώς, δεν συντρέχει κανένας λόγος να υπάρξει εξαίρεση σε συναδέλφους για τη συμμετοχή τους στην έκδοση «απεργιακών» φύλλων.

Η απεργία για τους δημοσιογράφους αρχίζει στις 06.00 της Πέμπτης και λήγει στις 06.00 της Παρασκευής και κηρύσσεται σε όλα ανεξαιρέτως τα έντυπα (εφημερίδες και περιοδικά), την ΕΡΤ και τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά ΜΜΕ, στο Αθηναϊκό–Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας και στα γραφεία Τύπου.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΝΕΟΤΕΡΑ