ακολουθηστε μας

ΕΓΚΛΗΜΑ

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΤΣΙ σας κλέβουν το αυτοκίνητο στο ΜΕΝΙΔΙ χωρίς να το καταλάβετε…

Πολλοί είναι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που μπήκαν στο αυτοκίνητό τους και… είδαν αντικείμενα να λείπουν αν και δεν υπήρχε κανένα ίχνος παραβίασης. Αυτοί ήταν οι τυχεροί. Άλλοι δεν βρήκαν ούτε το αυτοκίνητο στη θέση του!

Το τελευταίο διάστημα σπείρα έκλεψε 28 αυτοκίνητα απο Αχαρνές και γύρω περιοχές βγάζοντας εκτός λειτουργίας το immobilizer. Δεκάδες είναι οι καταγγελίες ιδιοκτητών αυτοκινήτων που πάρκαραν το αυτοκίνητό τους σε πάρκινγκ της περιοχής του αεροδρομίου και όταν επέστρεψαν τους έλλειπαν αντικείμενα αξίας. Ανάλογα περιστατικά υπήρξαν και στο κέντρο της Αθήνας.

Μάλιστα οι ιδιοκτήτες που ανακάλυψαν ότι είχαν πέσει θύματα κλοπής δεν μπορούσαν να αντιληφθούν τι είχε συμβεί καθώς τα αυτοκίνητά τους ήταν κλειδωμένα και χωρίς το παραμικρό ίχνος παραβίασης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή” όλα έχουν την εξήγησή τους στην τεχνολογία. Σπείρες με υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό αντιγράφουν το κωδικό σήμα του κεντρικού κλειδώματος του αυτοκινήτου και έτσι ανοίγουν και κλείνουν το αυτοκίνητο με την ευκολία… του ιδιοκτήτη.

Μάλιστα έχει συλληφθεί και ένας Βούλγαρος κακοποιός που είχε στην κατοχή του ανάλογο μηχάνημα.

Οι ελληνικές αρχές είναι ενήμερες για τη νέα μέθοδο που έχει γίνει … μόδα στην Ευρώπη αν και ακόμη στην Ελλάδα τα περιστατικά δεν είναι πολλά.

Ακολουθήστε το ΑΧΑΡΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις