ακολουθηστε μας

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Απο τον ΑΧΑΡΝΑΙΚΟ στην ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ!

Δεν είναι ό,τι πιο συνηθισμένο να ακούς ότι Έλληνας ποδοσφαιριστής αφήνει το ποδόσφαιρο εντός των συνόρων και ταξιδεύει στην Κόστα Ρίκα για να βρει εκεί ομάδα. Αυτό συμβαίνει στην περίπτωση του Τάσου Χριστοφιλέα, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα “Live – Sport” την Κυριακή (5/6).

Ο 27χρονος αμυντικός, ο οποίος μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στον Αχαρναϊκό, ταξίδεψε στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής με την ελπίδα να βρει νέα ποδοσφαιρική στέγη. Πώς έφτασε όμως στην απόφαση αυτή; “Εκεί βρίσκεται ο θείος μου εδώ και 20 χρόνια. Ο πατέρας μου ζει εκεί την τελευταία τετραετία. Έστειλα ένα βίντεο σε ορισμένες ομάδες της πρώτης κατηγορίας, τους άρεσα και αποφάσισα να ταξιδέψω στην Κόστα Ρίκα” λέει στο Sport24.gr ο Αθηναίος ποδοσφαιριστής.

Κάνει προπονήσεις στην Καρταχινές, μια ομάδα που παροδοσιακά μπαίνει κάθε χρόνο στα playoffs. “Αυτό που έχω καταλάβει τις μέρες που μένω εδώ, είναι ότι στην Κόστα Ρίκα έχουν πάθος για το ποδόσφαιρο και αγωνίζονται με δύναμη. Η πόλη μου μένω είναι η Αλαχουέλα, η δεύτερη μεγαλύτερη στην Κόστα Ρίκα, μετά την πρωτεύουσα, το Σαν Χοσέ. Είναι μια κλασική λατινοαμερικάνικη χώρα η Κόστα Ρίκα. Πράσινο παντού. Όπου και να γυρίσεις το κεφάλι σου πράσινο θα δεις” αναφέρει ο Χριστοφιλέας.

Στην Κόστα Ρίκα θα μείνει για περίπου 20 ακόμα μέρες, με την ελπίδα να πείσει για την αξία του και να υπογράψει συμβόλαιο. Διαφορετικά θα πάρει το δρόμο της επιστροφής, έχοντας ωστόσο πραγματοποιήσει ένα υπέροχο ταξίδι και έχοντας βιώσει έναν διαφορετικό πολιτισμό, μια διαφορετική κουλτούρα. Ο Τάσος Χριστοφιλέας είναι γεννημένος στις 21/12/1988 και στο παρελθόν έχει παίξει σε Αήττητο Σπάτων, Κεραυνό Κερατέας, Διαγόρα Ρόδου, Βύζαντα Μεγάρων, Καλλιθέα, Καλαμάτα και Αχαρναϊκό.

Ακολουθήστε το ΑΧΑΡΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις