ακολουθηστε μας

ΑΓΟΡΑ

ΟΠΤΙΚΑ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΣ: Με τα γυαλιά Amblyz η αντιμετώπιση της Αμβλυωπίας γίνεται ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Τα γυαλιά αμβλυωπίας Amblyz™ αποτελούν μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στη θεραπεία της αμβλυωπίας, εύκολα στη χρήση, πρακτικά, αποτελεσματικά και κατάλληλα για παιδιά ηλικίας 3-10 ετών.

Ο ηλεκτρονικός μηχανισμός των γυαλιών παρέχει περιοδική συσκότιση του μη αμβλυωπικού-«καλού» ματιού, αναγκάζοντας το αμβλυωπικό-«τεμπέλικο» μάτι να βελτιώσει την οπτική του δυνατότητα, χωρίς τις ενοχλήσεις και τις κοινωνικές επιπτώσεις που σχετίζονται με τις υπάρχουσες θεραπείες, όπως είναι η κάλυψη του μη αμβλυωπικού ματιού με αυτοκόλλητο επίδεσμο.

Τα γυαλιά Amblyz™ δημιουργήθηκαν λαμβάνοντας υπόψη τι σημαίνει να είσαι παιδί με αμβλυωπία.

Καθώς ένα παιδί με αμβλυωπία συνήθως χρειάζεται διορθωτικά γυαλιά, ο σκελετός των γυαλιών Amblyz™ ενσωματώνει τόσο τους διορθωτικούς φακούς, όσο και τον ηλεκτρονικό μηχανισμό για τη θεραπεία της αμβλυωπίας.

Έτσι το παιδί απλώς φορά γυαλιά και σχεδόν δεν αντιλαμβάνεται την ύπαρξη του μηχανισμού, σε αντίθεση με τον αυτοκόλλητο επίδεσμο.

Screenshot (14)

Επιπλέον, τα γυαλιά έχουν μοντέρνο σχεδιασμό που αρέσει τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια.

Ο σκελετός είναι φτιαγμένος από ελαφρύ και ανθεκτικό πλαστικό, ενώ το εσωτερικό του είναι επενδεδυμένο με μαλακά υλικά που εξασφαλίζουν τέλεια εφαρμογή και άνεση όλη την ημέρα.

Εκτός από πρακτικά και καλαίσθητα, τα γυαλιά Amblyz™ αποτελούν και μια θεραπεία αποδεκτή τόσο από τα παιδιά όσο και τους γονείς:

  • Απομακρύνει τον κίνδυνο περιθωριοποίησης του παιδιού από τους συνομηλίκους του (που υπάρχει στη θεραπεία με τον επίδεσμο).
  • Ανακουφίζει τους γονείς από το άγχος του να βλέπουν το παιδί να ταλαιπωρείται με τις υπάρχουσες θεραπείες.
  • Τέλος, το σημαντικότερο, εξασφαλίζει τη συμμόρφωση του παιδιού ώστε η θεραπεία της αμβλυωπίας να είναι επιτυχής.

Screenshot (9)

Πώς λειτουργούν τα γυαλιά αμβλυωπίας

Τα γυαλιά αμβλυωπίας Amblyz™ φοριούνται όπως τα κανονικά γυαλιά οράσεως.

Περιλαμβάνουν ένα ηλεκτρονικό μηχανισμό ο οποίος «μαυρίζει» τον ένα από τους δύο φακούς ανά τακτά χρονικά διαστήματα, εμποδίζοντας την όραση από το μη αμβλυωπικό-καλό μάτι, ώστε το αμβλυωπικό-τεμπέλικο μάτι να λειτουργήσει και να αναπτυχθεί.

Το παιδί θα πρέπει να φορά τα γυαλιά Amblyz™ καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, ανεξαρτήτως δραστηριότητας, για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα

 

Πλεονεκτήματα των γυαλιών αμβλυωπίας Amblyz™

Screenshot (12)

  • Δεν είναι επιζήμια για το μη αμβλυωπικό-καλό μάτι όπως μπορεί να είναι ο αυτοκόλλητος επίδεσμος ή οι σταγόνες ατροπίνης.
  • Η περιοδική εμπόδιση της όρασης από το μη αμβλυωπικό-καλό μάτι ενθαρρύνει την ανάπτυξη της διόφθαλμης όρασης. Επίσης εξυπηρετεί καλύτερα το παιδί στις καθημερινές του δραστηριότητες.
  • Δεν απαιτείται άλλη παρακολούθηση της θεραπείας από τους γονείς, εκτός από τη φόρτιση της μπαταρίας του μηχανισμού κάθε βράδυ.
  • Η συγκεκριμένη τεχνολογία επιτρέπει στο παιδί και στους γονείς να απολαμβάνουν μια φυσιολογική, δραστήρια ζωή.
  • Αυξάνει τη συμμόρφωση του παιδιού και επομένως την αποτελεσματικότητα της θεραπείας.

Screenshot (15)

Πώς να αποκτήσετε τα γυαλιά αμβλυωπίας Amblyz™

Τα γυαλιά αμβλυωπίας Amblyz™ είναι μη συνταγογραφούμενα και θα σας τα προτείνει ο εξεταστής σας. Θα τα προμηθευτείτε από επιλεγμένα καταστήματα οπτικών.

Ο οπτικός θα ενσωματώσει στο σκελετό Amblyz™ τους διορθωτικούς φακούς του παιδιού –εφόσον απαιτούνται- και θα τον προσαρμόσει στο πρόσωπό του.

Επίσης θα προγραμματίσει τον ηλεκτρονικό μηχανισμό, ώστε ο φακός πάνω από το μη αμβλυωπικό-καλό μάτι να «μαυρίζει» ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να φορτίζετε κάθε βράδυ την μπαταρία των γυαλιών με το καλώδιο που θα βρείτε στη συσκευασία.

ΠΗΓΗ: apostolos.giakoumelos.gr

Ακολουθήστε το ΑΧΑΡΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
gadget
xenokostas
xenokostas
logistis-menidi
Advertisement
Advertisement

ΝΕΟΤΕΡΑ