ακολουθηστε μας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Επιχείρηση… ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ στο ΜΕΝΙΔΙ- Εμπόριο ναρκωτικών και απειλές για πυρά από Ρομά μπροστά στους αστυνομικούς

Την ώρα που η επίσημη πολιτεία θέλει να περάσει το μήνυμα για “πάταξη της εγκληματικότητας” στο Μενίδι, με την παρουσία αστυνομικών των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ και των ΕΚΑΜ, η κατάσταση στην περιοχή δεν έχει αλλάξει ούτε κατ’ ελάχιστον. Είναι ενδεικτικό πως λίγα μόλις μέτρα μακριά από τις διμοιρίες των ΜΑΤ, οι έμποροι των ναρκωτικών συνεχίζουν ανενόχλητοι την  δράση τους, ενώ Ρομά, απειλούν πως αν κάποιοι επιχειρήσουν να προσεγγίσουν τις περιοχές τους για να διαμαρτυρηθούν δεν θα διστάσουν να πυροβολήσουν εναντίον τους!

Οι τοξικομανείς συνεχίζουν να φτάνουν κατά δεκάδες με λεωφορεία στην περιοχή προκειμένου να πάρουν τη δόση τους, ενώ όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι “εκτός από την Αθήνα, έρχονται μέχρι από την Χαλκίδα για να πάρουν πρέζα“.

Τα ακραία στοιχεία με τον μανδύα των…οργισμένων κατοίκων

Στην περιοχή εσχάτως, έχουν κάνει την εμφάνισή τους, οι “οργισμένοι” κάτοικοι. Πρόκειται για άτομα με ακροδεξιά ιδεολογία οι οποίοι με το πρόσχημα της…οργής για το θάνατο του άτυχου 10χρονου,έγιναν μπροστάρηδες της ηθικής και της πάταξης της παραβατικότητας, διεκδικώντας τα με παραβατικές συμπεριφορές, όπως επιθέσεις κατά αστυνομικών και ρατσιστικά συνθήματα σε σπίτια Ρομά.

Η υποκρισία και η ανεπάρκεια του κράτους

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στο Μενίδι, στον πιο “άγριο” καταυλισμό, αυτόν της Αγίας Σωτήρας, οι αστυνομικοί δεν έχουν πραγματοποιήσει ούτε μια επιχείρηση! Στην συγκεκριμένη περιοχή, η λέξη “άβατο” είναι λίγη για να περιγράψει τις συνθήκες ανομίας και παραβατικότητας. Κλοπές, εμπόριο ναρκωτικών και οργανωμένες ομάδες ληστών δρουν ανενόχλητοι λίγα μόλις μέτρα μακριά από τους αστυνομικούς. Ίσως βέβαια η φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, εκτιμά πως ο καταυλισμός της Αγίας Σωτήρας, δεν αποτελεί απειλή για το κοινωνικό σύνολο και να περιμένει κάποιο “τυχαίο” γεγονός για να επέμβει και να σπάσει το “απόστημα”.

ΠΗΓΗ