ακολουθηστε μας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

«Μου αρέσει να ανάβω τα καντήλια», λέει ο 63χρονος που πιάστηκε με 11 αναπτήρες και κεριά στην Πάρνηθα

Τη Δευτέρα θα απολογηθεί στον ανακριτή ο 63χρονος δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη χθες στην Πάρνηθα και κατηγορείται για απόπειρα εμπρησμού από πρόθεση. Ο άνδρας οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, και σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι του αρέσει να ανάβει τα καντήλια και τα κεριά στα εικονοστάσια!

Η σύλληψή του έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες του Δεκαπενταύγουστου από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αχαρνών οι οποίοι περιπολούσαν στην Πάρνηθα.

Ο 63χρονος, που διαμένει στο Χαλάνδρι και υπηρετεί από το 1983 σε υπηρεσία υπουργείου, βρισκόταν σε δασική περιοχή στην οποία είχε απαγορευτεί η πρόσβαση λόγω υψηλού κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς, ενώ το αυτοκίνητό του βρισκόταν σε κοντινή απόσταση, σε μια εσοχή του δρόμου που δεν φαινόταν από τα διερχόμενα οχήματα.

Οι αστυνομικοί κατά τον έλεγχο που έκαναν στο αυτοκίνητό του βρήκαν, μεταξύ άλλων, 11 αναπτήρες, 98 κεριά τύπου ρεσό, πέντε πανιά (το ένα τυλιγμένο σε ρεσό με προσαρμοσμένο ξύλο), σπρέι με την ένδειξη εύφλεκτο, πλαστικό βάζο με βαζελίνη και πλαστικό δοχείο γεμάτο με υγρό.

Την προανάκριση ανέλαβε η Ασφάλεια Αττικής, αστυνομικοί της οποίας σε έρευνα που έκαναν στο σπίτι του συλληφθέντα βρήκαν, μεταξύ άλλων, 37 αναπτήρες, 34 σπίρτα βραδείας καύσης, 8 φυσίγγια και 3 κροτίδες, πλαστικό μπιτόνι με διάφανο υγρό, και δύο πλαστικά μπουκάλια με βενζίνη.

Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος επιβεβαίωσαν ότι τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αυτούσια ή σε συνδυασμό, ως εμπρηστικοί μηχανισμοί. Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζεται εάν ο 63χρονος εμπλέκεται σε περιπτώσεις εμπρησμών στην Πάρνηθα, με την προανακριτική έρευνα να εστιάζει και στον Απρίλιο του 2016 οπότε και είχαν βρεθεί εμπρηστικοί μηχανισμοί ίδιου τύπου.