ακολουθηστε μας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Βρέθηκε ΝΕΚΡΟΣ ο αγνοούμενος Artur Bimi απο το ΜΕΝΙΔΙ

Δεν είχε αίσιο τέλος η περιπέτεια του Artur Bimi που είχε χαθεί την 14/01/2018.

Την 07/02/2018, η Κοινωνική Υπηρεσία  δέχθηκε κλήση στην Εθνική Γραμμή SOS 1065 και ενημερώθηκε για τον εντοπισμό και την απώλεια ζωής του άτυχου άνδρα.

Ο άτυχος 50χρονος, είχε εξαφανισθεί το πρωί της 14/01/2018, από το σπίτι του στις Αχαρνές Αττικής. Έκτοτε δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, μετά από αίτημα των οικείων του, με τη συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών και κατόπιν εντολής της ΕΛ.ΑΣ., εξέδωσε SILVER ALERT για την κινητοποίηση όλων για την ανεύρεσή του. Δυστυχώς, βρέθηκε νεκρός…

Ο αναζητούμενος είχε βρεθεί λιπόθυμος από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή της Νέας Κηφισιάς την 17/01/2018 και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ. Από εκεί, λόγω έλλειψης κρεβατιών, την 21/01/2018, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου και παρέμεινε νοσηλευόμενος διασωληνωμένος, μέχρι και την 31/01/2018, οπότε και αποβίωσε.

Η σορός του παρέμεινε στο νοσοκομείο Κορίνθου, μέχρι και την 07/02/2018, στα αζήτητα, οπότε η Κοινωνική Λειτουργός του νοσοκομείου είδε το SILVER ALERT, τον αναγνώρισε και επικοινώνησε με τη ΓΡΑΜΜΗ SOS 1065. Μετά τις προβλεπόμενες διαδικασίες, διαπιστώθηκε ότι όντως πρόκειται για τον αναζητούμενο…

Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Η ΜΚΟ Γραμμή Ζωής, με το Silver Alert Hellas και την Εθνική γραμμή SOS για τους ηλικιωμένους «1065», με τη βοήθεια των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών κατορθώνει να κινητοποιεί την κοινωνία για να βρει τους συνανθρώπους μας που αναζητούνται.

Σημαντικό ρόλο παίζει η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. Και αυτό, γιατί η συμμετοχή όλων μας, βοηθά  να βρεθούν οι συμπολίτες μας που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Καθοριστικό ρόλο στην άμεση κινητοποίηση παίζει η όσο το δυνατόν συντομότερη ενεργοποίηση του SILVER ALERT, αφού σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΓΡΑΜΜΗΣ ΖΩΗΣ:

Για 8 στους 10 αναζητούμενους που βρέθηκαν σώοι, τα οικεία τους πρόσωπα είχαν καταθέσει τα δικαιολογητικά για την έκδοση S.A. μέσα στο πρώτο τριήμερο από την εξαφάνισή τους, ενώ για 6 στους 10 αναζητούμενους που εντοπίσθηκαν θανόντες, τα οικεία τους πρόσωπα είχαν καταθέσει τα δικαιολογητικά για την έκδοση S.A. πέραν των 72 ωρών (τριημέρου)  από την εξαφάνισή τους.

lifelinehellas.gr

ΤΕΥΧΟΣ 09 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023

ΝΕΟΤΕΡΑ