ακολουθηστε μας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δόξα και Τιμή για την Ελληνική Επανάσταση του 1821, στον Δήμο Αχαρνών

Με μεγαλοπρέπεια, τιμή και δόξα, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στον  Δήμο Αχαρνών.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Αχαρνών, ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής 23 Μαρτίου 2018, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα  στον Γέρο του Μοριά,  τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο κ. Λαμπρινός Πλατυπόδης, Διευθυντής ΓΕ.Λ. Θρακομακεδόνων και Διδάσκων στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με την ομιλία του με θέμα: “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης – ο Γέρος του Μοριά και απελευθερωτής των Ελλήνων”. Συμμετείχε επίσης το Δημοτικό Ωδείο Αχαρνών με μουσικές και τραγούδια για την Ελληνική Επανάσταση του 1821, καθώς και Σύλλογος Πελοποννησίων  Αχαρνών με θεατρική παράσταση, χορούς και τραγούδια με τίτλο “1821: Ο Ξεσηκωμός του Γένους”.

Οι εκδηλώσεις για τον Εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018 στις Δημοτικές ενότητες Αχαρνών και Θρακομακεδόνων, με Επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου και τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας αντίστοιχα, με στέψη της προτομής του Μενιδιάτη αγωνιστή της Επανάστασης Μήτρου Λέκκα  στην Κεντρική Πλατεία Αχαρνών, κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων και τέλος με την Παρέλαση μαθητών, φορέων και συλλόγων σε Αχαρνές και Θρακομακεδόνες.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην παρέλαση είχαν αριστεύσαντες μαθητές από τον Δήμο Αχαρνών, οι οποίοι εκφώνησαν τον Πανηγυρικό λόγο της ημέρας σε Αχαρνές και Θρακομακεδόνες και τιμήθηκαν από τον Δήμαρχο.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 κορυφώθηκαν με την Παρέλαση των μαθητών, των συλλόγων, τον φορέων και των σωματείων, οι οποίοι εντυπωσίασαν και συγκίνησαν τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί.