ακολουθηστε μας

ΑΧΑΡΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Δημοτικές Εκλογές – Αχαρνές 2019: Η κατάσταση των μαχητών πριν την τελική ευθεία

Μία εβδομάδα πριν οι πολίτες του Μενιδίου κληθούν στις κάλπες για να αναδείξουν τη δημοτική αρχή της επόμενης πενταετίας, το Αχαρνέα σας δίνει στο πιάτο μια συνοπτική παρουσίαση της δυναμικής των συνδυασμών για να είστε ενημερωμένοι πριν ψηφίσετε.

1) Αχαρνές Υπερήφανος Δήμος (Σπύρος Βρεττός)

Έχει το αέρα της σιγουριάς ότι θα περάσει στη δεύτερη Κυριακή αν και αυτό έχει οδηγήσει την παράταξη σε μια αδικαιολόγητη χαλάρωση του προεκλογικού αγώνα. Στα μείον του Βρεττού είναι ότι δεν έχει ιδιαίτερη δημοφιλία σε αυτό που ονομάζεται “Κεντρικό Μενίδι” ενώ οι κάτοικοι της πόλης δεν ξεχνούν τη θητεία του σε θέση ευθύνης (αντιδήμαρχος) στην πενταετία – καταστροφή του Ντούρου ούτε και το γεγονός ότι η αποστασία του από τον Ντούρο έφερε κατ’ ουσίαν στο τιμόνι της πόλης τον Κασσαβό με τα γνωστά ολέθρια αποτελέσματα. Έχει, πάντως, δεσμούς με γνωστά, ισχυρά εκλογικά κέντρα της περιοχής.

2) Δ.Ε.Κ.Α (Χάρης Δαμάσκος)

Ουδείς κατάλαβε γιατί ο (με όχι και τόση επιτυχία, για να το πούμε κομψά) αντιδήμαρχος και αντινομάρχης αποφάσισε να κατέβει αυτόνομα στις επικείμενες εκλογές ειδικά όταν στο ψηφοδέλτιο του έχει κυρίως όσους έφυγαν από τον Κασσαβό και δεν έγινε δεκτοί από Βρεττό ή Βαρελά. Γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή των Θρακομακεδόνων όπου και ζει αλλά η αλήθεια είναι ότι στο Μενίδι δεν… καταδέχεται να κατέβει όταν δεν είναι υποψήφιος. Και αυτό οι κάτοικοι της πόλης δε το συγχωρούν στον επιτυχημένο, κατά τα άλλα, πολιτικό μηχανικό.

3) ΑχαρΝΑΙ – Ενεργοί Πολίτες (Γιάννης Κασσαβός)

Ο μόνος λόγος που αξίζει, πια, κανείς να ασχοληθεί είναι για να αναρωτηθεί γιατί δεν έφερε δίπλα στον Λευτέρη Πανταζή και την Άντζελα Δημητρίου ώστε να αναβιώσει στην προεκλογική περίοδο το θρυλικό σχήμα της Φαντασίας. Ουδείς… άσφαλτος που θα έλεγε και η Λέιντι Ντι. Α, άσφαλτος είπαμε: Γελάει ο κόσμος όλος στην πόλη της πλημμύρας και της λακούβας με τα βίντεο των τελευταίων ημέρων που δείχνουν τον δήμαρχο μπροστά από έργα… τηλεασφαλτόστρωσης.

4) Αχαρνές Ξανά (Πέτρος Βαρελάς)

Ιδιαίτερη περίπτωση που δείχνει να κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος ειδικά στο Κεντρικό Μενίδι είναι η υποψηφιότητα του Πέτρου Βαρελά. Κι αυτό γιατί στην πόλη της πολιτικής ανακύκλωσης, του ξαναζεσταμένου φαγητού όσον αφορά τα δημοτικά, των διεργασιών, των ανίερων συμμαχιών και της ίντριγκας, ο Βαρελάς είναι ο μόνος υποψήφιος που μπορεί να ισχυριστεί ότι δικαιούται να κομίζει μια νέα πρόταση. Κι αυτό γιατί είναι η πρώτη φορά που κατεβαίνει σε εκλογές αφού στο παρελθόν δεν ήταν ούτε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με καμία παράταξη. Με στελέχη επιστήμονες και επιχειρηματίες, θέλει να υπερκεράσει τη δεδομένη “απειρία” του με τη γνώση και τη διάθεση για προσφορά. Στα συν του η εξαιρετική του δημοφιλία στην πόλη και το γεγονός ότι έχοντας το μεγαλύτερο και πιο επιτυχημένο λογιστικό γραφείο της περιοχής έχει τις γνώσεις να “καθαρίσει” τον υπερχρεωμένο δήμο Αχαρών.

5) Αχαρνές, Αλλαγή Τώρα (Θεόφιλος Αφουξενίδης)

Μεγάλη του βάση είναι οι Πόντιοι της περιοχής και δεν είναι τυχαίο ότι με άτομα που έλκουν τη συγκεκριμένη καταγωγή έχει γεμίσει το ψηφοδέλτιο του. Εμπειρος επικοινωνιακά, ξέρει να χειρίζεται τα μέσα και να φλερτάρει με τις κάμερες ενώ όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα ξέρουν ότι έχει βλέψεις για την κεντρική πολιτική σκηνή και βλέπει ως σκαλοπάτι την υποψηφιότητά του στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

6) Αχαρνές, Μαζί Μπορούμε (Οδυσσέας Καμπόλης)

Ξεκίνησε με βλέψεις αλλά οι καραμπόλες και οι αποχωρήσεις δυνατών του χαρτιών (και μάλιστα με προορισμό άλλα ψηφοδέλτια) έχουν ρίξει πολύ τη δυναμική της παράταξής του και, πλέον, η πιθανότητα να πιάσει έστω ένα αξιοπρεπές ποσοστό έχει μειωθεί δραματικά.

7) Νέα Δύναμη (Παναγιώτης Γρηγοριάδης)

Μόλις βγει δήμαρχος, θα φωνάξει 6 Ρώσους επιχειρηματίες να κάνει το Μενίδι, Μόσχα. Έτσι είχε πει στο debate του Ολυμπιακού Χωριού.

8) Δούρειος Ίππος (Χρύσα Δουρίδα)

Μια μικρή και μόνη καουμπόη, στην άγρια δύση των δημοτικών εκλογών στο Μενίδι.

9) Λαϊκή Συσπείρωση (Βασίλης Τοπαλιανίδης)

Από τις σοβαρές παρουσίες στα Δημοτικά Συμβούλια. Πάντοτε με δυνατό λόγο και άποψη. “Αν δεν ήταν με το ΚΚΕ θα έβγαινε Δήμαρχος” λένε στα καφενεία…

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΝΕΟΤΕΡΑ