ακολουθηστε μας

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Άρωμα Αχαρνών στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης!

Ο νέος δήμαρχος της πόλης, Σπύρος Βρεττός είχε συνάντηση με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκο Πιερριακάκη ο οποίος είναι γέννημα-θρέμμα της πόλης!

Ο Πιερριακάκης ζει στο Μενίδι και όπως χαρακτηριστικά είπε στον Σπύρο Βρεττό σκοπεύει όχι μόνο να συνεχίσει να είναι κάτοικος Αχαρνών αλλά να γίνει και αρωγός για τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό και την εν γένει αναβάθμιση της περιοχής.

Οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία στο πλαίσιο της συνάντησης να συζητήσουν εκτενώς τις ιδέες τους για ένα καλύτερο, πιο σύγχρονο και πιο ανθρώπινο Μενίδι ενώ συμφώνησαν ότι η συνεργασία θα συνεχιστεί και θα ενταθεί μετά και την επίσημη ανάληψη της ηγεσίας του δήμου Αχαρνών από τον Σπύρο Βρεττό τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Κοινό όραμα του υπουργού και του επερχόμενου δημάρχου διαπιστώθηκε ότι είναι η αναβάθμιση ενός ιστορικού αλλά και τόσο αδικημένου δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πιερρακάκης έχει θέσει ως μεγάλο του στόχο τη ψηφιακή αναβάθμιση της χώρας σε σημείο που η Ελλάδα να πλησιάσει το μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάθος 4ετίας ενώ μεγάλος του “εχθρός” είναι η αναχρονιστική γραφειοκρατία.

Πιερρακάκης και Βρεττός ανέλυσαν εκτενώς και την προοπτική για ψηφιακό εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών που θα προσφέρει ο δήμος Αχαρνών στους δημότες, κάτι εξάλλου που ήταν και βασική προγραμματική δέσμευση του νέου δημάρχου της πόλης:

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο εκλεγμένος στις δημοτικές εκλογές του Μάη, δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Βρεττού “Αχαρνές, Υπερήφανος Δήμος”, Νίκος Δαμάσκος.

Ποιος είναι ο Κυριάκος Περριακάκης

Äåýôåñç çìÝñá ôçò óõæÞôçóçò åðß ôùí Ðñïãñáììáôéêþí Äçëþóåùí ôçò ÊõâåñíÞóåùò óôçí ÏëïìÝëåéá ôçò ÂïõëÞò, ôçí ÊõñéáêÞ 21 Éïõëßïõ 2019. (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι Πολιτικός Επιστήμονας και Οικονομολόγος. Από το 2015, διευθυντής ερευνών του οργανισμού έρευνας και ανάλυσης διαΝΕΟσις. Υπηρέτησε ως Πρόεδρος του Ινστιτούτου Νεολαίας, σύμβουλος στο Υπουργείο Ανάπτυξης και καθηγητής στο Αthens Information Technology (AIT), και ως ερευνητής στο Κέντρο Έρευνας για την Περιβαλλοντική Πολιτική του ΜΙΤ. Είναι απόφοιτος του Harvard Kennedy School (Master στις Δημόσιες Πολιτικές), του ΜΙΤ (Master στην Τεχνολογική Πολιτική) και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Πτυχίο Πληροφορικής).