ακολουθηστε μας

ΕΓΚΛΗΜΑ

Αυτός είναι ο 30χρονος που εξαπατούσε ηλικιωμένους και συνελήφθη στις Αχαρνές

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Με Εισαγγελική Διάταξη δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 30χρονου κατηγορούμενου για διάπραξη απατών σε βάρος ηλικιωμένων στη Ραφήνα και την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται πως συνελήφθη το πρωί της περασμένης Δευτέρας σε χώρο στάθμευσης καταστήματος στις Αχαρνές και κατά τον αστυνομικό έλεγχο αντιστάθηκε, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη.

Πρόκειται για τον Σπυρίδωνα – Παναγιώτη Δημητρίου, του Ευθυμίου και τη Σοφίας, που γεννήθηκε στις 16 Απριλίου του 1989 στην Αθήνα.

Στις περιπτώσεις που εντόπιζαν τον ηλικιωμένο στον δρόμο, τον μετέφεραν με αυτοκίνητο, στην οικία του, προκειμένου να τους παραδώσει τα απαιτούμενα χρήματα ή κοσμήματα.

Χαρακτηριστικό της μεθοδολογίας που ακολουθούσαν ήταν το γεγονός ότι στα θύματα εμφανιζόταν πάντα ο 30χρονος, ο οποίος μεριμνούσε για το άψογο της εμφάνισής του, διέθετε ευφράδεια λόγου και μιλούσε ακατάπαυστα, προκειμένου το υποψήφιο θύμα να μην μπορεί να επεξεργασθεί τις πληροφορίες και να επιβεβαιώσει τα λεγόμενά του.

Από τις 26 περιπτώσεις απάτης που εξιχνιάσθηκαν, εκτιμάται το οικονομικό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες ξεπερνά τις 140.000 ευρώ.

ΝΕΟΤΕΡΑ