fbpx
ακολουθηστε μας
 • ΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Επιχείρηση: «Αχαρνές, καθαρή πόλη ξανά» σε πλήρη εξέλιξη

  Μία από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του Σπύρου Βρεττού ήταν η έμφαση στην καθαριότητα της πόλης και η νέα δημοτική αρχή δεν έχασε ούτε μέρα πριν ριχτεί στη μάχη για να αλλάξουν εικόνα οι Αχαρνές.

  Είναι αλήθεια ότι η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο αφού ειδικά τον τελευταίο χρόνο της θητείας του Γιάννη Κασσαβού η πόλη ήταν κυριολεκτικά παρατημένη (και) στον τομέα της αποκομιδής απορριμμάτων και της καθαριότητας εν γένει.

  Μία βόλτα στις γειτονιές των Αχαρνών αρκούσε για να γίνει σαφές στα μάτια του καθενός η θλιβερή εικόνα μιας πόλης – χωματερής: Οι κάδοι έμεναν μέρες γεμάτοι από σκουπίδια (με ό, τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία και την αισθητική των πολιτών) ενώ ογκώδη υλικά παρέμεναν… για πάντα στα πεζοδρόμια χωρίς κανείς να νοιάζεται για την απομάκρυνσή τους.

  Η αδιαφορία της προηγούμενης δημοτικής αρχής στον τομέα της καθαριότητας έδωσε τη δυνατότητα σε πολλούς ανεύθυνους να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να γεμίσουν την πόλη με κάθε λογής απορρίμματα είτε από τις οικίες είτε από τις επιχειρήσεις τους με τους πολίτες να βιώνουν καθημερινά, απογοητευμένοι, εικόνες ντροπής και εξαθλίωσης.

  Η ανάληψη της δημαρχίας από τον Βρεττό σήμανε την αρχή της μεγάλης μάχης για την αντιστροφή αυτής της εικόνας και λίγες εβδομάδες μετά τα πρώτα αποτελέσματα είναι τόσο ορατά όσο και εντυπωσιακά.

  Ο Σπύρος Βρεττός έδωσε εντολή στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Απορριμμάτων, Γιώργο Πετάκο να ξεκινήσει την μεγάλη προσπάθεια μαζί με τους υπαλλήλους του δήμου από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του (και το “πρώτη ημέρα” δεν είναι σχήμα λόγου, συνεργεία ρίχτηκαν στη μάχη από την πρώτη στιγμή υπό την επίβλεψη του αντιδημάρχου και με τον δήμαρχο να πιέζει για άμεση αντιστροφή της άθλιας εικόνας της πόλης όσο το δυνατόν πιο γρήγορα).

  Ο Δήμος χωρίστηκε σε ζώνες και άπαντες ρίχτηκαν με τα μούτρα στη μεγάλη προσπάθεια παρά τις τραγικές συνθήκες που είχε ο τομέας Καθαριότητας.

  Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Αχαρνέα, ο Σπύρος Βρεττός παρέλαβε από τον Γιάννη Κασσαβό μόνο έξι ενεργά απορριμματοφόρα!

  Αν σκεφτεί κανείς ότι στο Μενίδι ζουν περισσότεροι από 130.000 κάτοικοι, τα (απλά) μαθηματικά δείχνουν ότι επί Κασσαβού υπήρχε ένα απορριμματοφόρα για κάθε 22.000 πολίτες!

  Πρώτο μέλημα της νέας δημοτικής αρχής ήταν η αύξηση του στόλου της καθαριότητας και τα πρώτα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά αφού μόλις ένα μήνα μετά την ανάληψη των ευθυνών του δήμου Αχαρνών, τα απορριμματοφόρα έχουν γίνει 13 με προγραμματισμό να γίνουν άμεσα 17 ενώ τα φορτηγά και οι αρπάγες είναι πλέον 4 και 2 (από 2 και 1).

  Τα συνεργεία εργάζονται καθημερινά (επτά ημέρες την εβδομάδα και με τους υπαλλήλους να βάζουν πλάτη στην προσπάθεια και να δουλεύουν με αυταπάρνηση) ενώ αξίζει να τονιστεί τόσο το προσωπικό ενδιαφέρον του δημάρχου όσο και η αφοσίωση του αρμόδιου αντιδημάρχου που επιτηρούν διαρκώς την προσπάθεια χωρίς να υπολογίζουν κούραση.

  Μια ακόμη ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία της νέας δημοτικής αρχής ήταν η εδραίωση συνεργασιών με ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες (στα πλαίσια της κοινωνικής εταιρικές τους ευθύνης και δράσης) παρέχουν στον δήμο 4 νταλίκες 25 κυβικών και 2 GCB για την απομάκρυνση ογκωδών υλικών και κλαδιών στο βόρειο τομέα του δήμου (Θρακομακεδόνες-Βαρυμπόμπη).

  Και ενώ η εικόνα της πόλης έχει αρχίζει να αλλάζει, ο Σπύρος Βρεττός δεν εφησυχάζει και τονίζει σε κάθε δυνατή ευκαιρία ότι μένουν ακόμη πολλά να γίνουν ώστε οι Αχαρνές να γίνουν μία όμορφη, καθαρή και αξιοπρεπής πόλη.

  Η μάχη ξεκίνησε δυνατά και όλα θα δείχνουν ότι θα συνεχιστεί μέχρι να κερδηθεί.

  δημοφιλη