ακολουθηστε μας

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παγκόσμια Ημέρα Ζώων στον Δήμο Αχαρνών – Μ. Βρεττός: «Η αγάπη που δείχνουμε στα ζώα πρέπει να είναι καθημερινή»

Με μια ιδιαίτερη εκδήλωση ο Δήμος Αχαρνών συμμετείχε στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των ζώων.
Στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου η Διεύθυνση Τοπικής και Οικονομικής Ανάπτυξης διοργάνωσε μια σειρά δράσεων με πρωταγωνιστές τα ζώα συντροφιάς. Οι μαθητές από σχολεία των Αχαρνών που επισκέφθηκαν το χώρο είχαν την ευκαιρία να δούνε εκπαιδευμένους σκύλους, να ενημερωθούν για τη σωστή συμπεριφορά προς τα ζώα, να παρακολουθήσουν αγωνίσματα.

Το Δήμο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μιχάλης Βρεττός, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο νόημα της εκδήλωσης, τονίζοντας πως «η αγάπη που δείχνουμε στα ζώα πρέπει να είναι καθημερινή και όχι υπόθεση μιας μέρας το χρόνο», ενώ συνεχάρη τον Αντιδήμαρχο Τοπικής Ανάπτυξης, Άγγελο Αραμπατζή για την πετυχημένη εκδήλωση.

Ο Αραμπατζής ευχαρίστησε τόσο  μαθητές και καθηγητές για τη συμμετοχή τους  όσο και όσους συνέδραμαν για την προετοιμασία της εκδήλωσης ενώ υποσχέθηκε πως τέτοιου είδους ενέργειες που βοηθούν στην ανάδειξη της ζωοφιλίας θα έχουν ανάλογη συνέχεια.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Αστικής Ανάπτυξης, Νίκος Ξαγοράρης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Απορριμμάτων, Γιώργος Πετάκος, ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος της ΔΗΚΕΑ, Γιάννης Νίκας και Αγγελική Ζαχαριάδη αντίστοιχα, η πρόεδρος της Αρωγής, Μαρία Μπούκη καθώς και οι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών Γιάννης Μίχας και Χαράλαμπος Ορφανίδης.

Στη διοργάνωση συμμετείχε ο «Κυναθλητικός Όμιλος Βαρυμπόμπης», ενώ συνέδραμε και η διεύθυνση Ανακύκλωσης που ετοίμασε δραστηριότητες για τους μαθητές. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η Διεύθυνση Τοπικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε την ικανοποίησή της για την πληθώρα υιοθεσιών που έλαβαν χώρα από φιλόζωους της πόλης των Αχαρνών κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

ΤΕΥΧΟΣ 09 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023

ΝΕΟΤΕΡΑ