ακολουθηστε μας

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

«Για μια σύγχρονη και έξυπνη πόλη» – Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων ο δήμαρχος Αχαρνών

Ιδιαίτερα επιτυχημένη κρίνεται η παρουσία του δημάρχου Αχαρνών, Σπύρου Βρεττού στην δράση Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων” που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Με δεδομένη την επιθυμία της νέας δημοτικής αρχής για ενίσχυση της εξωστρέφειας αλλά και την κατανόηση ότι η συμμετοχή του Δήμου Αχαρνών σε ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα είναι αναγκαία συνθήκη για την αναβάθμιση της ζωής στην πόλη μας, ο Σπύρος Βρεττός είχε σειρά εποικοδομητικών επαφών τόσο με παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και με ομολόγους του από όλη την Ευρώπη.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος συνάντησε και Έλληνες Ευρωβουλευτές με τους οποίους συμφώνησε για μια στενή συνεργασία ώστε να εξασφαλιστεί η ευρωπαϊκή αρωγή στον Δήμο Αχαρνών.

Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση που έκανε ο Σπύρος Βρεττός μετά την ολοκλήρωση της παρουσίας του στις Βρυξέλλες:

«Η συμμετοχή του Δήμου Αχαρνών σε προγράμματα χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απαραίτητη για μια σύγχρονη και έξυπνη πόλη που θα καλύπτει πλήρως τις καθημερινές ανάγκες του Δημότη. Η παρουσία μας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων σηματοδοτεί την ανάγκη αυτή και ταυτόχρονα μας δίνει τη δυνατότητα να αναδείξουμε το καλό πρόσωπο της πόλης μας».

Ο Δήμαρχος τόνιζε σε συνεργάτες του ότι οι επαφές που έγιναν θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό αφού αυτό που έχει σημασία είναι να μπορεί ο κάθε πολίτης των Αχαρνών να διαπιστώσει στην καθημερινότητα τα αποτελέσματα της αναβάθμισης του επιπέδου ζωής αλλά και των παροχών του Δήμου προς τους κατοίκους.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Η εκδήλωση Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων είναι μια τετραήμερη εκδήλωση που διεξάγεται κάθε χρόνο στις Βρυξέλλες, κατά την οποία εκπρόσωποι περιφερειακών και τοπικών αρχών, εμπειρογνώμονες και πανεπιστημιακοί έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ορθές πρακτικές και τεχνογνωσία στον τομέα της περιφερειακής και αστικής ανάπτυξης.

Είναι επίσης μια αναγνωρισμένη πλατφόρμα πολιτικής επικοινωνίας ως προς την ανάπτυξη της πολιτικής της ΕΕ για τη συνοχή, χάρη στην οποία οι φορείς λήψης αποφάσεων ευαισθητοποιούνται σχετικά με τη σημασία των περιφερειών και των δήμων στη χάραξη πολιτικών της ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων αποτελεί τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή δημόσια εκδήλωση τέτοιου είδους.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Από τότε που ξεκίνησε η εκδήλωση, ο αντίκτυπός της αξιολογείται συστηματικά. Οι συμμετέχοντες έχουν επισημάνει, πιο συγκεκριμένα, ότι θεωρούν σημαντική για την επαγγελματική διαχείριση εκ μέρους τους των πόρων της ΕΕ, τη χρήσιμη πληροφόρηση που τους παρέχεται από τα όργανα της ΕΕ και τη δικτύωση με συναδέλφους από άλλες χώρες.

Η σημασία της εκδήλωσης αποδεικνύεται, εξάλλου, και από τη σημαντική προβολή που της επιφυλάσσουν τα μέσα ενημέρωσης. Εδώ και χρόνια, έως και 300 δημοσιογράφοι του Τύπου, του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης και των διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης από όλη την Ευρώπη, έρχονται στις Βρυξέλλες για να καλύψουν την εκδήλωση.

Ακολουθήστε το ΑΧΑΡΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
gadget
xenokostas
xenokostas
logistis-menidi
Advertisement
Advertisement

ΝΕΟΤΕΡΑ