ακολουθηστε μας

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Έβγαλε ειδήσεις η συνάντηση Βρεττού – Αντιπεριφειάρχη: «Προχωράμε σε έργα πνοής, τα οποία χρειάζεται η πόλη και δικαιούνται οι κάτοικοι»

Την πολύ καλή τους συνεργασία επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά ο Δήμος Αχαρνών και η Περιφέρεια Αττικής στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα στο Δημαρχείο Αχαρνών.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος, Σπύρος Βρεττός υποδέχθηκε στο γραφείο τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Αθανάσιο Αυγερινό, τον εντεταλμένο σύμβουλο της Περιφέρειας σε θέματα Χωρικού Σχεδιασμού και Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας κ. Κατσιγιάννη και συνεργάτες τους.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών είναι συνεχής, καθώς έχουν προηγηθεί πολλές ακόμη συναντήσεις για θέματα του Δήμου. Ο κ. Βρεττός, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Περιφέρειας, οι οποίοι μέσω του θεσμικού τους ρόλου έχουν συνδράμει στην πραγματοποίηση έργων υποδομής στην πόλη το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον κ. Αυγερινό για το ειλικρινές του ενδιαφέρον, που αποδεικνύεται και από την επίσκεψή του στις Αχαρνές, καθώς είναι ο πρώτος Δήμος που επισκέπτεται. Αμέσως μετά τη συνάντηση εργασίας ο Αντιπεριφερειάρχης συνοδεία του Δημάρχου επισκέφθηκε τις υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και τις περιοχές όπου πραγματοποιούνται έργα υποδομής.

Μέσω της Περιφέρειας μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί έργα, τα οποία αφορούν την αποχέτευση ακαθάρτων στη Λυκότρυπα (1.825.000 ευρώ), ενώ πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή τους βρίσκονται έργα οδοποιίας εσωτερικών οδών (ασφαλτοστρώσεις κ.α. ύψους 3.000.000 ευρώ). Μέχρι τέλους του έτους θα ολοκληρωθεί πλήρως το έργο με τις συνδέσεις του αποχετευτικού στον Κόκκινο Μύλο.

Το επόμενο στάδιο πλέον περιλαμβάνει την προώθηση και εκτέλεση σημαντικών αντιπλημμυρικών έργων, τα οποία με την ολοκλήρωσή τους αναμένεται να δώσουν οριστικό τέλος στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Κεντρικό Μενίδι. Συγκεκριμένα μετά από μεγάλες προσπάθειες και ύστερα από αρκετά χρόνια που βρισκόταν σε εκκρεμότητα εγκρίθηκε το πρακτικό της επιτροπής μελέτης (620.000 ευρώ) για συλλεκτήριο αγωγό και δεξαμενή ανάσχεσης ομβρίων υδάτων. Αμεσα πλέον αναμένεται μελετητής που θα αναλάβει το έργο, το οποίο υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 15 εκατ. ευρώ. Παρόμοιας εμβέλειας είναι και ένα αντιπλημμυρικό έργο στο κέντρο του Μενιδίου επί της Κολοκοτρώνη και το οποίο είναι έτοιμο για δημοπράτηση (έργο ύψους περίπου 7,5 εκατ. ευρώ). Εκτιμάται πως με τα δύο αυτά έργα θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα που υπάρχει στο Κεντρικό Μενίδι με τα όμβρια ύδατα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης παράλληλα δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει τα έργα οδοποιίας σε Βαρυμπόμπη, Αγία, Παρασκευή, Πανόραμα, Μπόσκιζα και σε άλλες οδούς του κέντρου της πόλης. Πρόκειται για μελέτες οδοποιίας οι οποίες είχαν μείνει πίσω εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Σπύρος Βρεττός εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς: «επιτέλους γίνονται κάποια σημαντικά έργα στις Αχαρνές. Ο Δήμος μας για χρόνια είχε μείνει εκτός έργων της Περιφέρειας, κάτι που πλέον αλλάζει. Έχει χαθεί όμως πολύς χρόνος και οφείλουμε σε συνεργασία με τους ανθρώπους της Περιφέρειας να προχωρήσουμε σε έργα πνοής, τα οποία χρειάζεται η πόλη μας και δικαιούνται οι κάτοικοί της». Ο Δήμαρχος Αχαρνών επεσήμανε παράλληλα τη συνδρομή του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη, με τον οποίο υπάρχει άμεση επαφή.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΝΕΟΤΕΡΑ