ακολουθηστε μας

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Συγκοινωνίες στις Αχαρνές: Συνεργασία με τον ΟΑΣΑ για λύση στα προβλήματα – «Oι κάτοικοι της πόλης δεν είναι πολίτες 2ης κατηγορίας»

Την έναρξη της διαβούλευσης για τα θέματα των συγκοινωνιών σηματοδότησε η ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μετά τη σύσταση επιτροπής, η οποία θα αναλάβει να αναζητήσει λύσεις σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των Αχαρνών.

Η επιτροπή η οποία έχει δραστηριοποιηθεί ταυτόχρονα με την ανάληψη καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής αποτελείται από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Αστικής Ανάπτυξης κ. Νίκο Ξαγοράρη (ως πρόεδρο), τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Αχαρνών κ. Μιχάλη Χριστοφορίδη και τον κ. Διομήδη Καρακωνσταντή. Στη συγκεκριμένη συνάντηση προσκλήθηκαν συλλογικότητες της πόλης και στελέχη του ΟΑΣΑ, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον Διευθυντή Συγκοινωνιακού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης κ. Δ. Αποστολίδη, τον προϊστάμενο τμήματος Εφαρμογών Δικτύου κ. Γ. Ποριάζη και την κ. Δ. Τσινού υπεύθυνη Τομέα.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπύρος Βρεττός, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τα στελέχη του ΟΑΣΑ για την παρουσία τους στην πόλη, τους ενημέρωσε για τα σημαντικότερα από τα προβλήματα, τις διαδρομές των δρομολογίων (εντός και εκτός πόλης), την ασφάλεια των επιβατών και τη συχνότητα των δρομολογίων.

«Δεν πρέπει οι πολίτες των Αχαρνών να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης ή τρίτης κατηγορίας. Είμαστε μια εργατούπολη, υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι του μεροκάματου, που μετακινούνται με τα ΜΜΜ και πρέπει τουλάχιστον να νοιώθουν πως αντιμετωπίζονται όπως όλοι οι υπόλοιποι κάτοικοι του λεκανοπεδίου», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος, που αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένες προτάσεις από την πλευρά του Δήμου, όπως η μεταφορά των φοιτητών, η μεταφορά των ηλικιωμένων στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού με ίδια μέσα και η πρόθεση για φύλαξη στις λεωφορειακές γραμμές, ενώ επεσήμανε και την ανάγκη ενοποίησης των εισιτηρίων.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος κ. Ξαγοράρης, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του ΟΑΣΑ και τους εκπροσώπους των συλλογικοτήτων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, περιέγραψε συνοπτικά την κατάσταση στο θέμα της συγκοινωνίας, τονίζοντας πως απαιτούνται άμεσα λύσεις. Από την πλευρά τους οι κ. Χριστοφορίδης και Καρακωνσταντής περιέγραψαν με στοιχεία (διαθέσιμα λεωφορεία, οδηγοί, στόλος) την κατάσταση και έδωσαν τα πρώτα δείγματα γραφής του σχεδιασμού της νέας Δημοτικής Αρχής στο συγκεκριμένο τομέα. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται: δημιουργία στεγασμένων στάσεων, αναζήτηση άμεσα λύσεων ως προς τα δρομολόγια και τη συχνότητά τους, μέσα σταθερής τροχιάς κ.α.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων των συλλόγων που έδωσαν το παρών και συγκεκριμένα των συλλόγων Αυλίζας, Χαραυγής, Πανοράματος, Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Βαρυμπόμπης, Πλάτωνας, Α. Παπανδρέου, Προφήτη Ηλία, Θρακομακεδόνων, Πάτημα Πλαβούκου και Αγίου Δημητρίου και ο Διευθυντής του 6ου ΓΕΛ και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παπακώτσης.

Την εκδήλωση έκλεισε με τη δική του τοποθέτηση ο Διευθυντής κ. Αποστολίδης, ο οποίος παραδέχθηκε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Δήμος, οι οποίες είναι αποτέλεσμα της δύσκολης δεκαετίας που μείωσε σημαντικά τον αριθμό των λεωφορείων (από 1700 σε 950) και των οδηγών (από 6500 σε 2500). Έχοντας καταγράψει όλα τα αιτήματα που τέθηκαν, δεσμεύτηκε πως μαζί με τους συνεργάτες του θα προσπαθήσει να διαχειριστεί την κατάσταση.

Περιέγραψε το πλαίσιο στο οποίο μπορεί να λειτουργήσει ο ΟΑΣΑ ως προς την ασφάλεια και υποσχέθηκε πως στην επόμενη παρόμοια συνάντηση (σε σύντομο χρονικό διάστημα) θα μπορεί να δώσει αιτιολογημένες απαντήσεις σε κάθε θέμα: «Η διαδικασία που ακολουθούμε είναι καταγραφή, τι μπορούμε να κάνουμε τώρα και τι μπορούμε να κάνουμε σε δεύτερο χρόνο», είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε παράλληλα πως θα γίνουν άμεσα κάποιες μικρές παρεμβάσεις, ενώ υποσχέθηκε πως θα επιδιώξει την αξιοπιστία των δρομολογίων και την επίλυση θεμάτων που σχετίζονται με σχολεία και μαθητές.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΝΕΟΤΕΡΑ