ακολουθηστε μας

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Διάχυσης Αποτελεσμάτων στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λυκείο Αχαρνών

Την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Αχαρνών η Ημερίδα Διάχυσης Αποτελεσμάτων (Multiplier Event) του Ευρωπαϊκού έργου Erasmus+ με τίτλο “Education in Mathematics in Game-based Immersive Contexts –eMaGIC” στο οποίο συμμετείχε το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αχαρνών μαζί με τον εκπαιδευτικό οργανισμό εκπαιδευτικής τεχνολογίας Ingenious Knowledge από την Γερμανία, την διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Μαδέρα στην Πορτογαλία και του σχολείου I.I.S.( Istituto di Istruzione Superiore) “L. Da Vinci – Nitti“ από την Ποτέντζα της Ιταλίας. Το διετές πρόγραμμα Erasmus+ KA201  είχε διάρκεια από 1-11-2017 έως 31-10-2019.

Στο πλαίσιο του παραπάνω ευρωπαϊκού έργου αναπτύχθηκε ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι σοβαρού σκοπού (serious game) για κινητές συσκευές, το Clash of Wizardry. Μέσω του Clash of Wizardry οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εξάψουν το ενδιαφέρον των μαθητών για τα μαθηματικά καθώς στο παιχνίδι λαμβάνει χώρα μια μάχη μεταξύ μάγων όπου τα ξόρκια τους ενεργοποιούνται μέσω της επίλυσης μαθηματικών εξισώσεων. Είναι γνωστό απόκτηση μαθηματικών δεξιοτήτων είναι συχνά το επίκεντρο της εκπαίδευσης και θεωρείται κρίσιμο παγκόσμιο ζήτημα σε πολλές χώρες, αφού για πολλούς μαθητές τα μαθηματικά είναι ένα θέμα που τους προκαλεί φόβο, άγχος και θυμό.

Το παιχνίδι είναι διαθέσιμο δωρεάν στο Play Store (Εφαρμογές Android) και στο Apple Store (Εφαρμογές iOS) με τίτλο: Clash of Wizardry

Την εκδήλωση κόσμησαν με την παρουσία τους, ως προσκεκλημένοι ομιλητές Στάυρος Κωτσάκης, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής- ΠΕ86 του 5ου ΠΕ.ΚΕ.Σ. Αττικής (Ανατολική Αττική) και η Ζαρκογιάννη Κωνσταντία, Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο: www.emagic.eduproject.eu