ακολουθηστε μας

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σπύρος Βρεττός ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: «Στόχος μου να γίνουν οι Αχαρνές ένας Δήμος – πρότυπο»

Καλεσμένος στον ραδιοφωνικό σταθμό Επικοινωνία FM και την εκπομπή “Δημοτικές Διαπλοκές” ήταν ο Σπύρος Βρεττός που μίλησε για την κατάσταση που παρέλαβε στο Δήμο Αχαρνών αλλά και τους στόχους που έχει θέσει ως δήμαρχος της πόλης.

O δήμος Αχαρνών είναι ένας πολύ μεγάλος δήμος με πολλά προβλήματα και ο κόσμος δεν έχει πια αντοχές, είναι απαιτητικός και είναι δικαίως απαιτητικός.  O δήμος έχει μείνει πολύ πίσω σε σχέση με τους υπόλοιπους δήμους της Αττικής. Αυτό που λέω σε όλους είναι ότι όλοι μαζί πρέπει να αποφασίσουμε τι Δήμο θέλουμε. Η πρόοδος των Αχαρνών είναι υπόθεση όλων μας” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Βρεττός που στη συνέχεια έγινε πιο αναλυτικός.

“ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ”

Υπάρχουν μεγάλα προβλήματα, το λέγαμε προεκλογικά, το επιβεβαιώνουμε και τώρα και αυτά τα προβλήματα έπρεπε να είχαν αντιμετωπιστεί πριν πολλά χρόνια. Και το χειρότερο είναι ότι πολλά θέματα όχι μόνο εκκρεμούν, δεν υπάρχει καν δρομολογημένη λύση. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας και ο δικός μου στόχος είναι ο δήμος Αχαρνών να γίνει δήμος – πρότυπο. Μπορεί να ακούγεται σε κάποιους αυτό τραβηγμένο, όμως ο δήμος μας έχει όλες τις προϋποθέσεις, βρίσκεται σε εξαιρετική γεωγραφική θέση, έχει μεγάλη ακίνητη περιουσία, πολλούς ελεύθερους χώρους. Αν γίνουν οι σωστές κινήσεις και υπάρξει οργάνωση και προγραμματισμός μπορούμε να κάνουμε πολλά για την πόλη και να φέρουμε τον δήμο σε μία θέση ώστε να είναι από τους καλύτερους της Αττικής”είπε χαρακτηριστικά.

“ΕΠΑΝΗΛΘΕ Η ΗΡΕΜΙΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ – ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ Η ΠΟΡΤΑ ΜΟΥ”

“Η παρουσία πολλών συνδυασμών στο δημοτικό συμβούλιο γεννά εκ των πραγμάτων μια δυσκολία στη δημιουργία συμπράξεων και συνεργασιών. Για να μπορούσαμε να έχουμε την απόλυτη πλειοψηφία θα έπρεπε να συνεργαστούμε με τουλάχιστον άλλους τρεις συνδυασμούς. Το πλεονέκτημα είναι ότι οι περισσότεροι συνάδερφοι που έχουν εκλεγεί έχουν τη διάθεση να προσφέρουν στην πόλη είπε ο δήμαρχος Αχαρνών για να προσθέσει πως: “Μέχρι στιγμής στο δημοτικό συμβούλιο πρωταγωνιστεί το συμφέρον της πόλης και ψηφίζονται αυτά που πρέπει να ψηφιστούν για το καλό των Αχαρνών. Υπάρχει κατανόηση και διάθεση να αλλάξουμε κεφάλαιο στον δήμο μας. Η επαφή μου με τους επικεφαλής των παρατάξεων υπάρχει και η πόρτα μας είναι ανοικτή για όλους. Εκ φύσεως είμαι ενωτικός και δεν πρέπει να αποκλείσουμε στο μέλλον να υπάρχουν συμπράξεις. Ευχής έργον θα είναι να βγούμε στο τέλος της τετραετίας ενωμένοι για το καλό της πόλης. Αν τώρα κάποιος αποφασίσει να κάνει κινήσεις εντυπωσιασμού και αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση είναι βέβαιο ότι θα απομονωθεί από την ίδια την τοπική κοινωνία”.

“ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ – ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΠΛΑΤΗ”

Στη συνέχεια περιέγραψε την κατάσταση στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας: Η καθαριότητα είναι το πρώτο θέμα που απασχολεί την πόλη και είμαστε σε διαδικασία να πάρουμε προσωπικό από τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του 2008 γιατί οι υπηρεσίες καθαριότητας είναι υποστελεχωμένες. Παράλληλα ο στόλος είναι απαρχαιωμένος και υπάρχουν και προβλήματα νοοτροπίας και όλα αυτά οδήγησαν τον Δήμο σε μία κατάσταση να υπάρχουν χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών εναποθειμένους στους δρόμους. Όταν ανέλαβα εγώ, τον Σεπτέμβριο, υπήρχαν έξι ενεργά απορριμματοφόρα για όλην την περιοχή των Αχαρνών. Ξεκινήσαμε μια τεράστια προσπάθεια για να επισκευάσουμε οχήματα τα οποία ήταν παροπλισμένα και αυτή τη στιγμή έχουμε διαθέσιμα δεκατέσσερα απορριμματοφόρα, έξι φορτηγά. Οι προσπάθειες αυτές όμως δεν αρκούν, θέλουμε και κόσμο. Οφείλω δημόσια να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους του Δήμου που έχουν βάλει πλάτη, δουλεύουν διπλές βάρδιες, δουλεύουν Σάββατα και Κυριακές για να καθαρίσουμε την πόλη μας“.

“ΕΝΤΟΝΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΕΡΑΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ”

Τέλος ο Σπύρος Βρεττός έκανε αναφορά στο ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου Αχαρνών λέγοντας χαρακτηριστικά: “Παραλάβαμε ένα δήμο υπερχρεωμένο και οι ευθύνες για αυτήν την κατάσταση είναι διαχρονικές αλλά υπάρχει πρόβλημα και διοικητικό και έλλειψης προσωπικού. Υπάρχουν υπηρεσίες με τόσο λίγο προσωπικό ώστε να τίθεται πρόβλημα λειτουργίας τους. Προχωρήσαμε σε αλλαγές σε θέσεις ευθύνης για να υπάρχει μια ανανέωση. Οποιαδήποτε μετακίνηση έχει γίνει με μόνο γνώμονα την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του δήμου. Δεν χρειάζεται κάποιος να μένει για πάρα πολλά χρόνια σε μια θέση γιατί καμιά φορά αυτή μονιμότητα μπορεί να οδηγήσει και στην αδράνεια. Θεωρώ τους υπαλλήλους, συνεργάτες μου και πρέπει να έχουμε καλή συνεργασία για να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τους πολίτες”.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 

Ακολουθήστε το ΑΧΑΡΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
gadget
xenokostas
xenokostas
logistis-menidi
Advertisement
Advertisement

ΝΕΟΤΕΡΑ