ακολουθηστε μας

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρόμος – Κρούσματα έρχονται στην Ελλάδα από το Λονδίνο μέσω πτήσεων από τρίτες χώρες

Ιδιαίτερη ανησυχία φαίνεται να έχουν προκαλέσει στις ελληνικές Αρχές τα «εισαγόμενα» κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα μας.

Τις τελευταίες μέρες καταφθάνουν συνεχώς φοιτητές και εργαζόμενοι που βρίσκονταν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πληγεί από τον ιό Covid-19 και με τις οποίες δεν έχει γίνει διακοπή πτήσεων.

Στις ελεγχόμενες πτήσεις επαναπατρισμού οι υγειονομικές αρχές μπορούν να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του φονικού ιού καθώς οι αφιχθέντες οδηγούνται οργανωμένα σε καραντίνα και υποβάλλονται σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις. Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι ο αριθμός εκείνων που έχουν έρθει από το εξωτερικό από την Αγγλία μέσω άλλων χωρών, όπως τη Γερμανία, την Ολλανδία ή τη Γαλλία, παραμένει άγνωστος και αυτό δημιουργεί και μία θολή εικόνα για τους κινδύνους διασποράς στην κοινότητα. Έτσι, πλέον εκφράζονται φόβοι αφενός να τηρούνται τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, από την άλλη όμως να δημιουργούνται συνθήκες παράκαμψής τους και πρόκλησης νέων εστιών χωρίς δυνατότητα άμεσης ιχνηλάτησης επαφών.

Με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί σε ολόκληρο τον κόσμο με την διασπορά του φονικού ιού, η ελληνική κυβέρνηση έχει προετοιμαστεί να λάβει όλα τα μέτρα προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση στη χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Όπως σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας , αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση εξετάζει πώς θα έρθουν πίσω στην Ελλάδα μόνο οι Έλληνες που είναι απαραίτητο να γυρίσουν και όχι – όπως είπε ο ίδιος – εκείνοι που θέλουν να έρθουν στην πατρίδα για διακοπές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τώρα έχουν κλείσει τα σύνορα σε διάφορες χώρες της Ευρώπης όπως η Ιταλία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο και η κυβέρνηση θα λάβει όποιο μέτρο χρειαστεί.

Τα πρώτα «εισαγόμενα» κρούσματα

Ένας άνδρας, 25 ετών είναι το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ικαρία και συγκεκριμένα στην περιοχή Ράχες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 25χρονος επέστρεψε την περασμένη Παρασκευή από την Αγγλία, ωστόσο δεν τήρησε την καραντίνα 15 ημερών που έχει επιβληθεί στους ταξιδιώτες από το εξωτερικό.

Την Πέμπτη πήγε με συμπτώματα στο νοσοκομείο του νησιού και αφού έγινε το τεστ, βγήκε θετικός στον ιό. Μετά από συστάσεις των γιατρών, επέστρεψε στο σπίτι του με ειδική αγωγή, καθώς φέρει ελαφρά μόνο συμπτώματα.

Εισαγόμενο εξάλλου φαίνεται πως είναι το πρώτο κρούσμα του ιού στην Κεφαλονιά. Πρόκειται για έναν άνδρα που είχε επιστρέψει πρόσφατα από τη Σουηδία. Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνιλάτησης των επαφών του, όπως προβλέπεται.

Στους 29 οι νεκροί από τον Covid-19

Ένας ηλικιωμένος άνδρας άφησε τα ξημερώματα του Σαββάτου (28/03), την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο της Καστοριάς, ανεβάζοντας τα θύματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, στα 29. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Δημήτρη Σαββόπουλο, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ, ο άτυχος άνδρας είχε μπει στο νοσοκομείο στις 24 Μαρτίου και διαγνώστηκε με κορονοϊό. Παράλληλα έκανε, όπως είπε, αιμοκάθαρση ενώ δεν ήταν νεφροπαθής καθώς παρουσίασε μια λοίμωξη. Ο 79χρονος άνδρας είναι το πέμπτο θύμα του φονικού ιού στην Καστοριά και ο κ. Σαββόπουλος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την περιοχή.

Χθες, ανακοινώθηκε ότι δύο ακόμα δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας, εξαιτίας του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Με το νέο θύμα του κορονοϊού σήμερα στην Καστοριά, ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 29 εκ των οποίων, οι 24 είναι άντρες και οι 5 γυναίκες. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 73 έτη.

Όπως ανέφερε την Παρασκευή (27/03) ο κ. Τσιόδρας τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα ήταν 74, την Παρασκευή (27/03/2020), ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 966.

Αυτή τη στιγμή, 66 άνθρωποι νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπεία διασωλημένοι είναι οι 65 ενώ 52 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.

Μέχρι στιγμής, έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 13.400 εργαστηριακά δείγματα.

Newsbomb.gr