ακολουθηστε μας

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

2 έξυπνες λύσεις για να ξεβουλώσετε το σιφόνι από τρίχες και να διώξετε τις δυσάρεστες οσμές

Πιστεύετε ότι έχετε πρόβλημα με το σιφόνι σας; Αυτό, είναι ένα από τα συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νοικοκυρές. Μπορεί το να βουλώσει το σιφόνι σας να σας φαίνεται βουνό. Όμως, όλα στη ζωή χρειάζονται σωστό τρόπο. Αναλυτικότερα, πώς να ξεβουλώσετε, το σιφόνι σας:

Πώς μπορείτε να δώσετε λύση στο πρόβλημά σας…

– 1ο βήμα: Αρχικά, φορέστε γάντια και ανοίξτε το καπάκι στο σιφόνι σας.

– 2ο βήμα: Θα χρειαστείτε μια κρεμάστρα ή κάποιο γατζάκι Πάρτε μια συρμάτινη κρεμάστρα και συμπιέστε λίγο το γάτζο της ώστε να χωράει μέσα στο σιφόνι. Βάλτε την άκρη της κρεμάστρας στο σιφόνι και γυρίστε το ώστε να μαζέψετε όλες τις τρίχες εύκολα με μια κίνηση.

– 3ο βήμα: Θα χρειαστείτε μαγειρική σόδα και ξίδι Πάρτε 1/4 φλ. μαγειρική σόδα και ρίξτε την μέσα στον νιπτήρα σας. Στη συνέχεια ρίξτε 1 φλ. ξίδι.

– 4ο βήμα: Αφήστε τα υλικά να δράσουν Κλείστε το σιφόνι με την τάπα και αφήστε το μείγμα να δράσει για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ρίξτε ένα κατσαρολάκι με βραστό νερό και στο τέλος τον χυμό ενός λεμονιού για να απομακρυνθούν όλες οι δυσάρεστες οσμές.

Ξεβούλωμα σιφονιού από τρίχες – Συμβουλές για το σπίτι: Ποια άλλη εναλλακτική λύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε

Μια άλλη εναλλακτική συνταγή που επίσης λειτουργεί θετικά στο ξεβούλωμα του σιφονιού είναι το εξής μείγμα: 1/4 φλ. μαγειρική σόδα, 1/4 φλ. αλάτι, 1/4 φλ. κρέμα ταρτάρ. Ανακατέψτε τα τρία υλικά και ψεκάστε το σιφόνι. Αφήστε το μείγμα να δράσει για μια ώρα και στη συνέχεια ρίξτε βραστό νερό και λεμόνι όπως και πριν.