ακολουθηστε μας

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σωτήρης Τσιόδρας: 10 πράγματα που δεν γνώριζες για τον «στρατηγό» της μάχης κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι ο λοιμωξιολόγος που μάς συστήθηκε δημόσια σε μια πολύ δύσκολη στιγμή της Ελλάδας που ταλανίζεται από την πανδημία του κορονοϊού. Με μιας κέρδισε την εμπιστοσύνη και την καρδιά μας καθώς είναι σαφής, λιγομίλητος και πάντα ακριβής σε όσα λέει καθημερινά στις 6 το απόγευμα στα πλαίσια της ενημέρωσής του προς τον ελληνικό λαό.

Του οφείλουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ καθώς έχει συμβάλει στο να μην καταρρεύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τα κρούσματα στην Ελλάδα και οι θάνατοι να είναι εντυπωσιακά χαμηλά (στους 73 οι θάνατοι από κορωνοϊό στην Ελλάδα, 62 νέα κρούσματα, 1735 συνολικά)….

Ας δούμε όμως 9 σημαντικά πράγματα που δεν γνωρίζουμε όλοι για τον Σωτήρη Τσιόδρα

  • *Γεννήθηκε το 1965 στο Σίνδεϊ της Αυστραλίας, σύντομα όμως η οικογένειά του μετακόμισε στην Αθήνα.
  • *Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών με άριστα το 1991.
  • *Ήταν ο μοναδικός υποψήφιος από ξένη χώρα που έγινε δεκτός στο πρόγραμμα Λοιμωξιολογίας του Χάρβαρντ, με υποτροφία, και το 2001 απέκτησε το μεταπτυχιακό του από την σχολή.
  • *Αντί να μείνει στις ΗΠΑ, επέστρεψε στην Ελλάδα και έκανε το Αγροτικό του στην Μεσσήνη, και μετά απασχολήθηκε ως λοιμωξιολόγος στο ΚΕΕΛΠΝΟ.
  • *Τον Σεπτέμβριο του 2001 του αποδόθηκε ο Τίτλος Ειδικότητας Παθολογίας στην Ελλάδα, μετά από επιτυχή συμμετοχή στις Εξετάσεις Πιστοποίησης για την απόκτηση τίτλου Ειδικότητας Παθολογίας.
  • *Έναν χρόνο μετά, ολοκληρώνει τη Διδακτορική του διατριβή από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο: ”Επίδραση των αναστολέων πρωτεάσης στο μεταβολικό σύνδρομο των ασθενών με HIV λοίμωξη”, με άριστα.
  • *Από τον Δεκέμβριο του 2003 ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του καριέρα στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ.
  • *Το 2002, ήταν ο λοιμωξιολόγος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Σολτ Λέικ Σίτι, ενώ στους Ολυμπιακούς του 2004, στην Αθήνα, ήταν ο υπεύθυνος γιατρός για το σύστημα Ολυμπιακής Συνδρομικής Επιτήρησης.
  • *Η φωτογραφία που κυκλοφόρησε και χρησιμοποίηθηκε για να τον μειώσει, ότι δηλαδή είχε πάει να ψάλλει σε εκκλησία, δημιούργησε αρκετή φασαρία. Ο Σωτήρης Τσιόδρας, όμως, το κάνει αυτό τακτικά. Επειδή η θρησκευτική πίστη και η Επιστήμη δεν χρειάζεται να βρίσκονται πάντα σε πόλεμο—μιας και είναι άλλες πλευρές της ύπαρξής μας. Επίσης, αλήθεια, ένας λοιμωξιολόγος δεν θα ήξερε πώς να βγει από το σπίτι του με ασφάλεια;
  • *Το βιογραφικό του είναι… 28 σελίδες. Αυτό μας λέει ότι μάλλον έχουμε τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση.